FC Utrecht O15 pakt beker na spektakelstuk, FC Utrecht O17 grijpt mis

10 juni 2023

Onder 15 in extremis voorbij Alkmaarders dankzij Servahterio Steffens.

FC Utrecht O15 heeft vandaag (zaterdag) de finale van de beker gewonnen tegen de leeftijdsgenoten van AZ. In een knotsgek duel op het AFAS Trainingscomplex kwamen de Utrechters tot twee keer toe op achterstand, maar uiteindelijk trok het team van Hoofdtrainer Mourad El Idrissi aan het langste eind: 3-4. Later vanmiddag streden ook de talenten van FC Utrecht O17 om bekerwinst tegen de Alkmaarders, maar de ploeg van Hoofdtrainer Ferdi Vierklau moest na verlenging de trofee aan AZ laten: 4-2.

FC Utrecht O15
Een waar spektakelstuk maken AZ O15 en FC Utrecht O15 er vanmiddag van in Wijdewormer. De Utrechters komen binnen de zeven minuten al op voorsprong via een geweldige afstandsknal van Yassir Makhlouf, maar niet veel later ziet doelman Zakaria Bouali een soort zelfde schot aan de andere kant in het Utrechtse doel belanden: 1-1.

Via Chavarello Hellings komen de de Alkmaarders vlak voor rust op een 2-1 voorsprong waarna Austyn Jones niet faalt vanaf de strafschopstip: 2-2. In de tweede helft die volgt is de spanning om te snijden. Op een drukbezocht en warm AFAS Trainingscomplex is het wederom Hellings die de thuisploeg op voorsprong zet, maar de Utrechters geven zich niet gewonnen. Wederom wijst de arbiter tien minuten voor het einde van de wedstrijd gedecideerd naar de strafschopstip. Melih Junuzov gaat deze keer achter de bal staan en trekt de stand gelijk: 3-3.

In de ultieme slotfase krijgen de Domstedelingen een hoekschop aan de rechterkant van het veld. Servahterio Steffens neemt de bal en ziet tot ieders geluk dat zijn corner rechtstreeks het Alkmaarse doel ingaat. FC Utrecht O15 pakt de bekerwinst!

Opstelling AZ O15
Finn Molenaar; Latrell Aken, Quincy Lede, Calvin Carrilho, Jayden Hart Perez; Onne de Flart, Gijs Groot, Adam Ouaziz; Derryl Hupsel, Chavarello Hellings, Rayan Zekri.

Opstelling FC Utrecht O15
Zakaria Bouali; Noël Beulens, Stan Pietersen, Yassir Makhlouf, Thijs van Ingen, Jaygo van Ommeren, Lamine Camara, Nour Bouhilal, Servahterio Steffens, Austyn Jones, Melih Junuzov.

FC Utrecht O17
Ook FC Utrecht O17 speelt vanmiddag de bekerfinale tegen de leeftijdsgenoten van AZ. In Wijdewormer komen de Utrechters halverwege op een 1-0 achterstand, Lev Lenssen schiet in de rebound de thuisploeg op voorsprong in een eerste helft die minder spectaculair was dan die van FC Utrecht O15.

De Utrechters schieten daarna uit de startblokken in de tweede helft. Via doelpunten van Amir Saleh en Jahlani Fonteni draait het team van Hoofdtrainer Ferdi Vierklau de score volledig om. Vlak voor tijd zorgt miscommunicatie achterin ervoor dat Yoël van den Ban de gelijkmaker kan maken, met als gevolg een bloedstollende verlenging.

In die verlenging proberen beide teams op zoek te gaan naar de overwinning en AZ vindt al snel het net. Aanvoerder Jasper Hartog schiet met een hard schot de Alkmaarders op een 3-2 voorsprong, waarna invaller Deacon van der Klaauw de wedstrijd in het slot gooit.

AZ O17 - FC Utrecht O17 4-2 (1-0)
23. Lev Lenssen 1-0
46. Amir Saleh 1-1
52. Jahlani Fonteni 1-2
83. Yoël van den Ban 2-2
97. Jasper Hartog 3-2
110. Deacon van der Klaauw 4-2