FC Utrecht legt Marouan Azarkan vast

15 juni 2023

21-jarige aanvaller vijfde aanwinst voor seizoen 2023/2024.

Marouan Azarkan (21) speelt vanaf komend seizoen in het shirt van FC Utrecht. De in Rotterdam geboren vleugelaanvaller tekent in Utrecht een contract voor vier jaar, waardoor Azarkan tot medio 2027 vastligt in de Domstad.

Azarkan zet zijn eerste stappen op de voetbalvelden van Neptunus-Schiebroek en GLZ Delfshaven, waarna hij in 2012 wordt opgepikt door de jeugdopleiding van Feyenoord. Halverwege de jaargang 2020/2021 wordt de jeugdinternational door die club uitgeleend aan NAC Breda.

In de twee seizoenen die volgen wordt de Rotterdammer opnieuw verhuurd, beide keren aan Excelsior. In het seizoen 2021/2022 weet de flankspeler met de Kralingers via de nacompetitie te promoveren naar de Eredivisie, door in de finalewedstrijd na strafschoppen ADO Den Haag te verslaan. In totaal speelt Azarkan 66 officiële wedstrijden voor Excelsior, waarin hij zeventien keer weet te scoren en twintig keer een doelpunt voorbereidt.

“Met Marouan halen we een jonge, behendige vleugelaanvaller binnen die beschikt over een grote dosis creativiteit en een goede dribbel”, beschrijft Technisch Directeur Jordy Zuidam de vijfde aanwinst van het seizoen. “Zijn spelinzicht gekoppeld aan zijn balvastheid en rendement maken hem daarnaast een aanwinst voor de club. We zijn blij dat we Marouan hebben kunnen vastleggen en kijken uit naar de samenwerking de komende seizoenen.”