Ervaren aanwinst voor FC Utrecht Vrouwen: Gera op den Kelder vastgelegd

17 juni 2023

Verdedigster (28) tekent overeenkomst voor één seizoen in Stadion Galgenwaard.

Een ervaren aanwinst voor FC Utrecht Vrouwen: Gera op den Kelder is vastgelegd. De 28-jarige verdedigster maakt vanuit DTS Ede de overstap naar de Utrechtse Eredivisionist. Op den Kelder heeft een overeenkomst voor één jaar getekend in de Domstad.

In haar geboorteplaats Delft begint Op den Kelder bij DSV Concordia met voetballen. Sinds het seizoen 2013/2014 komt ze uit voor DTS Ede. Bij die club speelt ze onder anderen samen met Linda Helbling, die vanaf komend seizoen als Hoofdtrainer voor de groep staat bij FC Utrecht Vrouwen. Op den Kelder wordt met DTS Ede landskampioen bij de amateurs in 2016 en 2019 en pakt als centrale verdedigster regelmatig haar doelpunten mee. In één jaargang komt ze zelfs tien keer tot scoren.

“Dat ik op deze leeftijd na tien jaar voor DTS Ede te hebben gespeeld nu de kans krijg om in de Eredivisie aan de slag te gaan met FC Utrecht Vrouwen, vind ik heel mooi. Ik ben trots op deze stap”, zegt Op den Kelder. “Bij FC Utrecht Vrouwen kan ik mij als voetbalster verder ontwikkelen. Het teamgevoel staat hier hoog in het vaandel. We gaan het met z’n allen doen, dat spreekt me aan. Ik heb heel veel zin in het nieuwe seizoen.”

“Tijdens één van onze open trainingen is Gera positief opgevallen”, zegt Manager Vrouwenvoetbal Marlou Peeters van FC Utrecht. “Unaniem waren we het erover eens dat zij van enorme toegevoegde waarde is voor onze selectie. We zijn dan ook heel blij met de komst van Gera.”