Drie SV Saestum-talenten versterken FC Utrecht Vrouwen

06 juni 2023

Amber Visscher, Tami Groenendijk en Anniek Smulders verbinden zich aan Utrechtse FC.

De talenten Amber Visscher (21), Tami Groenendijk (22) en Anniek Smulders (25) verruilen SV Saestum voor FC Utrecht Vrouwen. Met de drie aanwinsten zijn overeenkomsten gesloten voor één seizoen.

Verdedigster Visscher begint met voetballen bij VV Zeewolde en komt sinds 2019 uit voor SV Saestum. “Supergaaf dat mijn droom nu werkelijkheid wordt en ik in de Eredivisie aan de slag mag gaan”, zegt Visscher. “En dat ook nog eens voor een mooie club als FC Utrecht: de club van de stad waar ik studeer en heb gewoond. Voor mij voelde FC Utrecht dan ook direct vertrouwd. De mooie, sterke ambities spreken mij erg aan.”

Middenveldster Groenendijk speelt voor Sportlust ’46, VEP, SV Saestum, het Amerikaanse Tyler Junior College en vervolgens nogmaals SV Saestum voordat ze komende zomer bij FC Utrecht Vrouwen neerstrijkt. “Ik was heel erg blij en positief verrast toen FC Utrecht Vrouwen contact met mij opnam”, vertelt Groenendijk. “Ik ben enorm trots dat ik voor FC Utrecht Vrouwen ga spelen. Het motto van de club, Vanuit het Hart, spreekt me heel erg aan. Samen, als team, zowel op als buiten het veld strijden voor en met elkaar: daar ga ik voor. FC Utrecht Vrouwen is voor mij een mooie stap omhoog. Ik kan niet wachten om te starten.”

Ook verdedigster Smulders, die in het verleden uitkomt voor DVSU, SV Saestum, Sporting ’70 en nogmaals SV Saestum, kijkt uit naar haar debuutseizoen bij FC Utrecht Vrouwen. “Ik ben geboren en getogen in Utrecht. Als ik in mijn achtertuin sta, kan ik het gejuich van de supporters in Stadion Galgenwaard horen”, aldus Smulders. “Het is voor mij een langgekoesterde droom om voor FC Utrecht Vrouwen uit te komen. Ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging en naar hoe ik mij ga ontwikkelen. De faciliteiten zijn goed en ik heb zin om te laten zien dat een club als FC Utrecht en een stad als Utrecht thuishoort in de Vrouwen Eredivisie.”

Manager Vrouwenvoetbal Marlou Peeters is blij met de komst van het drietal van SV Saestum. “Met SV Saestum hebben we vanaf het eerste moment een enorm goede samenwerking gehad”, vertelt Peeters. “We zijn er trots op om in goed overleg de talenten Amber, Tami en Anniek te mogen presenteren en hopen dat zij zich in de topsportomgeving van FC Utrecht Vrouwen gaan thuisvoelen en ontwikkelen.”