Darije Kalezic en FC Utrecht in goed overleg uit elkaar

12 juni 2023

Wegen Hoofdtrainer Jong FC Utrecht en Utrechtse FC scheiden per direct.

FC Utrecht en Darije Kalezic hebben in goed overleg besloten uit elkaar te gaan. Het contract van de oefenmeester van Jong FC Utrecht, dat nog tot en met het einde van het volgende seizoen liep, is met wederzijds goedvinden beëindigd.

Bij De Graafschap start Kalezic zijn trainersloopbaan op, eerst als oefenmeester van de beloftenploeg en vervolgens van het eerste elftal. Nadien werkt Kalezic voor onder meer het Belgische SV Zulte Waregem en het Nieuw-Zeelandse Wellington Phoenix, voordat hij in het seizoen 2020/2021 bij MVV Maastricht aan de slag gaat. Als trainer van een beloftenploeg werkt de ervaren oefenmeester in de seizoenen 2013/2014 en 2014/2015 bij PSV.

Kalezic strijkt in de zomer van 2021 neer op Sportcomplex Zoudenbalch. In zijn eerste seizoen als Hoofdtrainer evenaart Kalezic met zijn team het puntenrecord van Jong FC Utrecht.

“In de verschillende gesprekken die we met Darije hebben gevoerd ter evaluatie van het afgelopen seizoen, zijn we samen tot de conclusie gekomen dat het voor beide partijen beter is om de samenwerking stop te zetten”, aldus Technisch Manager Tim Gilissen. “Darije heeft zijn ziel en zaligheid gestoken in Jong FC Utrecht, waarbij dat in het eerste seizoen onder meer tot het evenaren van het puntenrecord leidde. Wij willen Darije bedanken voor zijn inzet voor de beloftenploeg en wensen hem alle succes met het vinden van een nieuwe uitdaging.”

“Ik heb altijd met veel plezier bij Jong FC Utrecht gewerkt en ben trots op iedere speler die ontwikkeling heeft doorgemaakt,” aldus Darije Kalezic. “Bij mijn aanstelling gaf ik aan dat ik hoopte dat ik een bijdrage kon leveren aan de verdere ontwikkeling van Jong FC Utrecht. Daar hebben we met z’n allen hard aan gewerkt. In de goede en open gesprekken die ik met de club heb gevoerd, zaten we op een lijn en hebben we de keuze gemaakt ieder onze eigen weg te gaan. Ik wil FC Utrecht bedanken voor de afgelopen twee seizoenen en ga op zoek naar een nieuwe uitdaging.”