Bekerwinst: FC Utrecht O14 klopt FC Groningen O14 in finale

04 juni 2023

Utrechtse O14-talenten slepen na voorjaarstitel ook cup in de wacht.

FC Utrecht O14 heeft de tweede prijs van het seizoen te pakken. De ploeg van trainer/coach Maarten Bormans was gistermiddag (zaterdag) in de finale van de beker met 4-2 te sterk voor FC Groningen O14. En zo pakten de Utrechtse O14-talenten in Groningen hun tweede prijs van dit seizoen, nadat ze zich onlangs ook al tot voorjaarskampioen mochten kronen.

Op Sportpark Corpus den Hoorn in Groningen komt FC Utrecht O14 moeizaam uit de startblokken. Halverwege kijken de Utrechtse talenten tegen een 1-0 achterstand aan.

Na de break is FC Utrecht O14 dominant en de ploeg van Maarten Bormans buigt de acherstand om naar een voorsprong. Adam Attallihi tekent voor de 1-1, Boaz Plantinga kopt na een hoekschop de 1-2 binnen. Al snel lijkt ook de 1-3 te volgen, maar die treffer wordt vanwege buitenspel afgekeurd en zo blijft het spannend. FC Groningen O14 komt via een individuele actie op 2-2 en een verlenging is het gevolg.

In die extra speeltijd maakt FC Utrecht O14 het verschil, mede dankzij enkele invallers die fris zijn. Bright van Dijk behoudt het overzicht en stelt Daeley Naber in staat de 2-3 te maken. Diezelfde Van Dijk beslist de bekerfinale door oog in oog met de Groningse keeper goed af te ronden: 2-4.

FC Utrecht O14 viert in Groningen een verdiende bekerwinst en maakt zich op voor de volgende belangrijke wedstrijd: woensdag speelt de ploeg in Amsterdam tegen Ajax O14 in een duel om de landstitel.