Andermaal aanwinst FC Utrecht Vrouwen: Puck Louwes gecontracteerd

02 juni 2023

Keepster (25) komt over van Eredivisionist VV Alkmaar.

Opnieuw heeft FC Utrecht Vrouwen zich versterkt met een speelster die overkomt van een Eredivisieteam. Keepster Puck Louwes verruilt na dit seizoen VV Alkmaar voor de vrouwenploeg van FC Utrecht. De 25-jarige doelverdedigster heeft in de Domstad een contract voor twee seizoenen getekend.

Louwes komt ter wereld in het Nederlandse Gorinchem maar groeit grotendeels op in Canada. Daar speelt ze voor Bays United FC, Vancouver Island Wave, Victoria Highlanders FC en University of Victoria. In 2020 trekt ze het shirt aan van SV Saestum. Vanuit Zeist stapt ze in de zomer van 2022 over naar Alkmaar, om aan de slag te gaan bij de in de Eredivisie uitkomende plaatselijke VV.

In het seizoen 2017/2018 wordt Louwes verkozen tot beste keepster van Canada en in datzelfde seizoen sleept ze nog een prijs in de wacht: University of Victoria atleet van het jaar. In 2022 viert ze met SV Saestum het kampioenschap in de Topklasse.

“Ik ben in Canada opgegroeid en Utrecht is de eerste stad in Nederland waarin ik mij thuis voelde”, vertelt Louwes. “Ik ben een supporter van FC Utrecht en wilde daarom ook heel graag voor de club spelen. Dat dit nu gaat gebeuren, daar ben ik ontzettend blij mee. Elke keer als ik langs Stadion Galgenwaard rijd, krijg ik een grote glimlach op mijn gezicht. FC Utrecht is weer thuis in de Eredivisie en alle meiden in de regio kunnen er nu van dromen om voor FC Utrecht te spelen. Ik wil in Utrecht eerste keepster worden en mezelf blijven ontwikkelen binnen en buiten de lijnen.”

“We hebben gekeken naar passende spelersprofielen voor de selectie van FC Utrecht Vrouwen en zijn blij dat we met de komst van Puck onze keepstersposities hebben ingevuld zoals we dat wilden doen”, zegt Manager Vrouwenvoetbal Marlou Peeters van FC Utrecht. “We kijken ernaar uit dat onze keepsters met elkaar een eerlijke strijd aangaan om de plek onder de lat.”