Verdediger Rickson van Hees sluit aan bij Jong FC Utrecht

27 juli 2023

Verdediger (21) verdient contract tijdens stageperiode.

Verdediger Rickson van Hees wordt aan de selectie van Jong FC Utrecht toegevoegd. De 21-jarige Nederlander met daarnaast een Amerikaans paspoort heeft een contract getekend voor één seizoen, met daarin een optie de verbintenis met nog eens een jaar te verlengen.

Van Hees ziet het levenslicht in de Amerikaanse staat Arizona en begint in de Verenigde Staten bij SC Del Sol met voetballen. De verdediger verhuist in 2015 naar Nederland, waar zijn vader vandaan komt. Hij komt achtereenvolgens uit voor Vitesse, RKVV Emplina en NEC. Bovendien komt Van Hees drie keer in actie met Verenigde Staten Onder 17.

In de zomer van 2021 speelt de verdediger in de USL League One met North Texas SC, het opleidingsteam van MLS-club FC Dallas, om vervolgens aan te sluiten bij het Onder 21-team van FC Twente/Heracles. De voorbije weken loopt Van Hees stage bij Jong FC Utrecht en doet hij mee in diverse oefenduels van de beloftenploeg van de Domstedelingen.

“Rickson heeft zich laten gelden tijdens zijn stageperiode bij Jong FC Utrecht. Hij maakte tijdens de trainingen en wedstrijden een goede indruk”, aldus Technisch Manager Tim Gilissen van FC Utrecht. “Rickson heeft een uitstekende mentaliteit, is leergierig en heeft veel drive naar voren. We zijn blij dat we hem definitief aan ons hebben verbonden.”