Prachtige doelpunten leveren verdiende overwinning op

29 juli 2023

FC Utrecht verslaat OFI Kreta met 2-0.

Twee prachtige doelpunten leverden FC Utrecht vanmiddag (zaterdag) een overwinning op tegen OFI Kreta. Een rake vrije trap van Can Bozdogan en een mooie schuiver van Taylor Booth resulteerden in een 2-0 zege op Sportcomplex Zoudenbalch.

Hij trekt naar binnen, kiest een hoek uit en haalt, een minuut of tien voor tijd, uit. Geplaatst, maar toch met de nodige vaart. Precies in de hoek. En bovenal: buiten bereik van Dimitris Sotirou. Taylor Booth verdubbelt met zijn fraaie schot de voorsprong van FC Utrecht op Sportcomplex Zoudenbalch: 2-0.

Beauty van Bozdogan
De 1.100 toeschouwers zien aan de Koningsweg twintig minuten eerder nog een juweel van een goal. De maker daarvan? Can Bozdogan. Vanaf een meter of 25 krult de middenvelder van FC Utrecht de bal de bovenhoek in. Nikos Christogeorgos zweeft nog wel richting de kruising, maar is kansloos op het huzarenstukje van Bozdogan, na een klein uur spelen: 1-0.

Ook kansen voor de Grieken
FC Utrecht verdient op dat moment de voorsprong, al moet ook gezegd dat de Grieken zo nu en dan voor gevaar zorgen voor het door Mattijs Branderhorst verdedigde doel. De goalie moet onder meer handelend optreden na pogingen van Leroy Abanda en Juan Neira. En dat doet hij ook.

Vermakelijk
De ploeg van Hoofdtrainer Michael Silberbauer vermaakt het toegestroomde publiek met mooie aanvallen en krijgt ook diverse kansen op meer goals. Mats Seuntjens bijvoorbeeld, net als Zakaria Labyad en Isac Lidberg. En ook Anthony Desotte en Bart Ramselaar doen regelmatig van zich spreken. Het blijft bij de treffers van Bozdogan en Booth, maar dat mag in allerlei opzichten de pret niet drukken: FC Utrecht verslaat op een uitverkocht Sportcomplex Zoudenbalch voor het eerst deze voorbereiding een profploeg; een prettig gegeven.

Volgende tests: duels met Bologna FC en RCD Espanyol
Komende week treffen de Domstedelingen tegenstanders uit Italië (Bologna FC) en Spanje (RCD Espanyol). De match tegen Bologna FC is inmiddels uitverkocht, voor het duel met de Spanjaarden op zaterdag 5 augustus in Stadion Galgenwaard zijn HIER tickets verkrijgbaar. 

FC Utrecht - OFI Kreta 2-0 (0-0)
59. Can Bozdogan 1-0
79. Taylor Booth 2-0

Gele kaarten: Tommy St. Jago (FC Utrecht), Andreas Karo, Jon Toral (OFI Kreta).

Toeschouwers: 1.100.

Scheidsrechter: Allard Lindhout.

Opstelling FC Utrecht:
Mattijs Branderhorst; Hidde ter Avest, Mike van der Hoorn (62. Tommy St. Jago), Modibo Sagnan (46. Christopher Mamengi), Souffian El Karouani; Can Bozdogan (60. Ivar Jenner), Jens Toornstra, Zakaria Labyad (46. Taylor Booth); Mats Seuntjens (86. Adrian Blake), Isac Lidberg (60. Anthony Descotte), Bart Ramselaar.

Opstelling OFI Kreta:
Nikos Christogeorgos (63. Dimitris Sotirou); Leroy Abanda, Eric Larsson, Andreas Karo (63. Vasilis Lampropoulos), Triantafyllos Pasalidis; Praxitelis Vouros, Assane Diousse (71. Luiz Phellype), Miguel Mellado; Adrian Riera (46. Jon Toral), Thievy Bifouma (76. Juan Neira), Nouha Dicko (63. Marko Bakic).