Nieuwe invulling performance-afdeling

10 juli 2023

Jeroen Peters vertrekt, Bjorn Rekelhof en Rob Druppers vastgelegd.

Manager Performance Jeroen Peters vertrekt na vijf seizoenen bij FC Utrecht en gaat aan de slag bij Belgische topclub Club Brugge. Ter opvolging komen er twee specialisten op de performance-afdeling, één specifiek gericht op het fysieke gedeelte en één op het medische gedeelte. Head of Physical wordt de ervaren Bjorn Rekelhof, die overkomt van FC Basel. De functie van Head of Medical wordt later ingevuld.

Peters strijkt in de zomer van 2018 neer bij FC Utrecht, waar hij tussen 2007 en 2011 ook werkzaam is. In de periode vanaf 2018 ontwikkelt Peters zich van Head of Physiotherapy naar Manager Performance, waar hij samen met zijn team verantwoordelijk is voor het fysieke en medische domein bij FC Utrecht.

De functie van Peters wordt ingevuld door nog meer specialisme aan te brengen in de specifieke werkzaamheden binnen het performance domein. Als Head of Physical wordt Bjorn Rekelhof aangesteld, die al ruim 22 jaar in het profvoetbal actief is. Hij werkt eerder als performance manager bij sc Heerenveen, Feyenoord en Ajax. Afgelopen seizoen is Rekelhof Atletiektrainer bij FC Basel. De Head of Medical wordt later aangesteld.

Daarnaast wordt de performance-afdeling uitgebreid met ervaren conditietrainer Rob Druppers. Druppers is eerder tussen 1992 en 2008 werkzaam bij FC Utrecht als loop- en conditietrainer. De fysieke performance-tak van het eerste elftal wordt gecompleteerd door Rainer van Gaal Appelhof, reeds zes jaar in dienst bij FC Utrecht.

“We zijn trots dat Jeroen via FC Utrecht de stap heeft kunnen maken naar een topclub in België,” aldus Technisch Directeur Jordy Zuidam. “We hebben besloten de performance-afdeling op een andere manier in te delen en te gaan werken met twee specialisten die leiding zullen geven aan de twee takken die er zijn op performance gebied: het fysieke en het medische gedeelte. We zijn blij dat we met Bjorn de functie van Head of Physical hebben kunnen invullen. De functie Head of Medical verwachten wij op korte termijn in te vullen. Tevens zijn we verheugd dat we met Rob een sterke toevoeging hebben binnen het performance team als conditietrainer. We willen Jeroen bedanken voor zijn jarenlange bijdrage aan de club en wensen hem succes bij Club Brugge.”