Nederlaag in oefenpot tegen Sporting Charleroi

15 juli 2023

FC Utrecht in vriendschappelijk duel achter gesloten deuren onderuit: 1-2.

FC Utrecht moest in een vriendschappelijke partij vanmiddag (zaterdag) de winst aan Sporting Charleroi laten. Bij FC De Westhoek in Burgh-Haamstede gingen de Utrechters met 1-2 onderuit tegen de Belgen.

Het is een mooie aanval. Baltempo hoog, het leer snel van voet tot voet. En daaruit ontstaat een schietkans voor Jens Toornstra. De middenvelder van FC Utrecht plaatst de bal in de hoek, buiten bereik van Hervé Koffi. Via de binnenkant van de paal gaat de bal tegen de touwen: na een half uur spelen is de stand 1-1. 

Dabbagh en Heymans scoren
Een fraai doelpunt in een prima krachtmeting met een tegenstander die later deze maand al aan de competitie begint. De equipe uit Wallonië, deze week op trainingskamp in Zeeland, neemt na tien minuten de leiding. Van dichtbij is Oday Dabbagh trefzeker: 0-1. Een minuut of tien voor de rust valt de derde treffer van de match - een doelpunt dat ook meteen de laatste blijkt te zijn. Daan Heymans kopt na een corner de bal achter Mattijs Branderhorst: 1-2.

Achttal speelt uur, invalbeurten voor talenten
Hidde ter Avest, Mark van der Maarel, Modibo Sagnan, Souffian El Karouani, Jens Toornstra, Can Bozdogan, Zakaria Labyad en Mats Seuntjens maken op het veld van FC De Westhoek zestig speelminuten. Dat zijn er meer dan in voorgaande oefenduels, waarin de Utrechtse FC voor en na de rust met verschillende elftallen speelt. In Zeeland krijgen ook de nodige talenten de kans zich te laten zien in de hoofdmacht. Er zijn invalbeurten weggelegd voor Achraf Boumenjal, Rafik El Arguioui, Christopher Mamengi, Yannick Leliendal, Ivar Jenner, Lynden Edhart, Aurelio Oehlers en Jesse van de Haar. 

Jongelingen drukken stempel
En die jongelingen laten zich gelden in de slotfase van de partij. Zo wordt een inzet van Van de Haar, na een voorzet van El Arguioui, van de lijn gehaald. Diezelfde El Arguioui produceert even later een schot op doel, net als Edhart. En vlak voor tijd is ook Oehlers nog dreigend, maar zijn lobje gaat over het Sporting Charleroi-doel. 

Drie duels op de planning
De volgende drie matchen die op de rol staan voor FC Utrecht, zijn tegen achtereenvolgens het Griekse OFI Kreta, het Italiaanse Bologna FC en het Spaanse RCD Espanyol. Tickets voor de partijen tegen OFI Kreta en Bologna FC zijn al uitverkocht. Kaarten voor het treffen met RCD Espanyol zijn HIER verkrijgbaar.

FC Utrecht - Sporting Charleroi 1-2 (1-2)
11 Oday Dabbagh 0-1
29 Jens Toornstra 1-1
37 Daan Heymans 1-2

Gele kaarten: geen.

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Luc Tissingh.

Opstelling FC Utrecht:
Mattijs Branderhorst (46. Fabian de Keijzer); Hidde ter Avest (60. Achraf Boumenjal), Mark van der Maarel (60. Ruben Kluivert, 75. Rafik El Arguioui), Modibo Sagnan (60. Christopher Mamengi), Souffian El Karouani (60. Yannick Leliendal); Jens Toornstra (60. Ivar Jenner), Can Bozdogan (60. Lynden Edhart), Zakaria Labyad (60. Aurelio Oehlers); Victor Jensen (46. Luuk Brouwers), Mats Seuntjens (60. Jesse van de Haar), Ole Romeny (46. Othmane Boussaid).

Opstelling Sporting Charleroi:
Hervé Koffi (46. Pierre Patron), Zan Rogelj (65. Nikola Stulic), Stelios Andreou (74. Jonas Bager), Damien Marcq, Stefan Knezevic (81. Valentine Ozornwafor); Marco Ilaimaharitra (81. Amir Hosseinzadeh), Adem Zorgane, Daan Heymans (77. Mitchy Ntelo), Isaac Mbenza (77. Romeo Monticelli); Oday Dabbagh (65. Antoine Bernier), Youssouph Badji (65. Julien Maggiotti).

Foto's: Peter van der Klooster