Neal Viereck versterkt Jong FC Utrecht

19 juli 2023

Verdediger (19) tekent meerjarig contract bij Utrechtse FC.

Verdediger Neal Viereck wordt per direct toegevoegd aan de selectie van Jong FC Utrecht. De 19-jarige achterhoedespeler heeft zich tot medio 2025 aan de Utrechtse FC verbonden. Bovendien is in het contract een optie opgenomen die het mogelijk maakt de samenwerking met een jaar te verlengen.

Viereck begint bij GeuzenMiddenmeer met voetballen, om vervolgens via SV Diemen in 2012 de overstap te maken naar Ajax. Viereck doorloopt vanaf dat moment de volledige jeugdopleiding van de Amsterdammers. Op 11 december 2022, in een duel met Jong FC Utrecht, debuteert Viereck met Jong Ajax in het betaalde voetbal. De voorbije jaargang maakt de verdediger het gros van zijn speelminuten in de Onder 18-ploeg van de Noord-Hollanders en komt hij ook zes keer in actie in de UEFA Youth League.

“Neal is een rechtsbenige centrale verdediger die we al langer volgen”, vertelt Technisch Manager Tim Gilissen van FC Utrecht. “Met zijn lengte en voetballende vermogen van achteruit heeft hij interessante voorwaarden voor de rol van centrale verdediger. Wij geloven bovendien dat er nog rek zit in zijn mogelijkheden. Samen met Neal gaan we vanaf nu aan de slag om dat potentieel te realiseren. Daar kijken wij enorm naar uit.”