Lidberg en Blake maken eerste minuten in rood-wit

22 juli 2023

FC Utrecht in oefenduel onderuit tegen Shakhtar Donetsk: 2-4.

Isac Lidberg en Adrian Blake hebben vanmiddag (zaterdag) hun officieuze debuut voor FC Utrecht gemaakt. De Zweed en de Engelsman kwamen in actie in een vriendschappelijke partij tegen Shakhtar Donetsk, die achter gesloten deuren werd afgewerkt. Het treffen met de Oekraïense topclub bestond uit vier kwarten van een half uur en eindigde in 2-4.

De helft van de doelpunten die in het oefenduel tussen FC Utrecht en Shakhtar Donetsk worden gemaakt, vallen in het derde kwart. Op het hoofdveld van de Vlaardingse amateurclub CWO schiet Sean Klaiber na zo’n tachtig minuten spelen raak, daarmee tekenend voor de eerste Utrechtse treffer van de middag: 1-3. Een paar minuten later bolt het net opnieuw. Denys Tvardovskiy moet het antwoord op een schot van Othmane Boussaid schuldig blijven: 2-3.

Drie tegentreffers in eerste uur
Lang heeft FC Utrecht de aansluiting met Shaktar Donetsk niet te pakken. Twee minuten na de 2-3 is namelijk de 2-4 al een feit. Yaroslav Rakitskiy klopt Fabian de Keijzer. De Utrechtse sluitpost wordt in Vlaardingen ook door Lassina Traoré (0-1 na een slordigheid in de opbouw), Bogdan Viunnyk (0-2, schot in de korte hoek) en Georgiy Sudakov (0-3, poeier in de verre hoek) gepasseerd. 

Kansen
Aan de andere kant van het veld zijn er in de twee uur durende oefenpot ook de nodige kansen voor FC Utrecht, maar in de afronding zijn onder anderen Bart Ramselaar, Mats Seuntjens en Zakaria Labyad niet trefzeker.

Mijlpalen voor Lidberg en Blake
Isac Lidberg maakt in Zuid-Holland zijn officieuze debuut namens FC Utrecht. De Zweed vervangt halverwege het tweede kwart Tasos Douvikas. De Griekse spits maakt in het duel met Shakhtar Donetsk zijn eerste speelminuten van dit seizoen. Dat doen ook Djevencio van der Kust, Anthony Descotte en Adrian Blake, voor wie het ook de eerste keer is dat hij in actie komt namens de Utrechtse FC.

Komende week tegen OFI Kreta
Voor FC Utrecht geldt het duel met Shakhtar Donetsk als de afsluiting van het trainingskamp van deze week. Komende week staat voor het team van Hoofdtrainer Michael Silberbauer een oefenpartij tegen OFI Kreta op het programma. Die pot wordt gespeeld op Sportcomplex Zoudenbalch en is reeds uitverkocht. Dat geldt ook voor het treffen met Bologna FC op woensdag 2 augustus. Voor de afsluitende vriendschappelijke wedstrijd van de voorbereiding, op zaterdag 5 augustus in Stadion Galgenwaard tegen RCD Espanyol, zijn HIER tickets verkrijgbaar. 

FC Utrecht - Shakhtar Donetsk 2-4 (0-2, 0-3, 2-4)
2. Lassina Traoré 0-1
30. Bogdan Viunnyk 0-2
58. Georgiy Sudakov 0-3
79. Sean Klaiber 1-3
82. Othmane Boussaid 2-3
84. Yaroslav Rakitskiy 2-4

Gele kaarten: Dmytro Kryskiv (Shakhtar Donetsk).

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Nick Smit.

Opstelling FC Utrecht:
Fabian de Keijzer (91. Calvin Raatsie); Hidde ter Avest (75. Sean Klaiber), Mike van der Hoorn (45. Mark van der Maarel), Nick Viergever (45. Modibo Sagnan, 109. Christopher Mamengi), Souffian El Karouani (75. Djevencio van der Kust); Luuk Brouwers (61. Victor Jensen), Jens Toornstra (75. Ivar Jenner), Mats Seuntjens (61. Zakaria Labyad); Marouan Azarkan (61. Othmane Boussaid, 90. Tommy St. Jago), Tasos Douvikas (45. Isac Lidberg, 91. Anthony Descotte), Bart Ramselaar (75. Adrian Blake).

Opstelling Shakhtar Donetsk: 
Dmytro Riznyk (31. Anatoliy Trubin, 61. Denys Tvardovskiy); Giorgi Gocholeishvili (61. Yukhym Konoplya, 106. Oleksiy Kashchuk), Valeriy Bondar (61. Eduard Kozik), Mykola Matviienko (61. Yaroslav Rakitskiy), Dmytro Topalov (61. Viktor Kornienko); Artem Bondarenko (61. Yegor Nazaryna), Georgiy Sudakov (61. Anton Gluschenko), Dmytro Kryskiv (61. Oleg Ocheretko, 91. Danylo Sikan); Oleksandr Zubkov (44. Khusrav Toirov, 91. Denil Castillo), Lassina Traoré (61. Kevin Kelsy), Bogdan Viunnyk (31. Newerton, 61. Oleksiy Kashchuk).

Foto's: Johan Sepers