Half dozijn doelpunten in eerste oefenpot

07 juli 2023

FC Utrecht verslaat Amersfoorts Elftal met 6-0.

FC Utrecht produceerde een half dozijn doelpunten in de eerste oefenpot van dit seizoen. De ploeg van Hoofdtrainer Michael Silberbauer was vanavond (vrijdag) op Sportpark Nimmerdor bij vv Amsvorde met 6-0 te sterk voor het Amersfoorts Elftal.

Het is wat vroeg om tijdens een eerste oefenpartij van de jaargang al te beginnen over de Doelpunt van het Seizoen-uitverkiezing. Maar Luuk Brouwers doet er toch alvast een serieuze gooi naar, op het veld van vv Amsvorde. De middenvelder krijgt de bal, ziet keeper Kyle Willemse een eindje voor zijn doel staan en besluit vervolgens te schieten. En dat doet hij uitmuntend. De juiste snelheid, de goede koers, de gewenste hoogte: de bal vliegt over alles en iedereen heen en eindigt in de goal: 0-4 voor FC Utrecht. Een werelddoelpunt van Brouwers, zomaar op een vrijdagavond in Amersfoort.

St. Jago maakt de eerste
Daar deelt FC Utrecht conform verwachting van begin tot en met het einde de lakens uit. Al na drie minuten is het raak. Tommy St. Jago tekent voor de eerste treffer van het seizoen 2023/2024. Na een corner staat hij precies op de goede plek. Een handige voetbeweging en Willemse is geklopt: 0-1. 

Seuntjens in de hoofdrol
Nieuweling Mats Seuntjens, die evenals Souffian El Karouani, Ole Romeny, Mattijs Branderhorst en Marouan Azarkan zijn eerste speelminuten in het shirt van FC Utrecht maakt in Amersfoort, eist daarna de hoofdrol voor zich op. Nadat Mike Vreekamp in de zestienmeter een overtreding op hem begaat, meldt hij zich zelf bij de te nemen penalty. En die verzilvert hij: 0-2. Amper een kwartier later scoort hij opnieuw. Dan is Seuntjens het eindstation van een mooie aanval over veel schijven: 0-3.

Nog twee erbij
In de tweede helft - FC Utrecht komt met twee verschillende elftallen in actie; elf spelers maken 45 minuten voor de rust, elf andere voetballers doen drie kwartier aan wedstrijdritme op na de break - voeren de Utrechters de score verder op. Een eigen doelpunt van Guido den Daas, die na een voorzet van Jesse van de Haar de bal in zijn eigen doel loopt, betekent de 0-5. En in de slotfase bepaalt Amersfoorter in Utrechtse dienst Bart Ramselaar de eindstand op 0-6.

Tests tegen profploegen op het programma
Daarmee verbetert FC Utrecht de score die op hetzelfde veld in de zomer van 2019 wordt neergezet. Dan winnen de Domstedelingen met 6-1 van het Amersfoorts Elftal. Voor FC Utrecht staan hierna partijen tegen profploegen op de rol. Binnenkort sparren de Utrechters tegen het Griekse OFI Kreta, het Italiaanse Bologna FC en het Spaanse RCD Espanyol. 

Amersfoorts Elftal - FC Utrecht 0-6 (0-4)
4. Tommy St. Jago 0-1
14. Mats Seuntjens (strafschop) 0-2
30. Mats Seuntjens 0-3
39. Luuk Brouwers 0-4
56. Guido den Daas (eigen doelpunt) 0-5
84. Bart Ramselaar 0-6

Gele kaarten: geen.

Toeschouwers: 1.200.

Scheidsrechter: Gerbert Stegeman.

Opstelling Amersfoorts Elftal, eerste helft:
Kyle Willemse; Sten Vreekamp, Mo Al Haydar, Mike Vreekamp, Tim van Iddekinge; Lex Hienekamp, Vincent Muis, Delano Esseboom; Olivier Pilon, Franslyn Nsingi, Pim Kers.

Opstelling Amersfoorts Elftal, tweede helft: 
Daan Broere; Jeffrey Snijders, Guido den Daas, Kiyjano Hugo, Frank Voorwald; Mike van de Laar, Jesper van Dalen, Jhaniro Prudencia; Ferebory Kourouma, Dugary Monhou, Jasper van Dijk.

Opstelling FC Utrecht, eerste helft:
Fabian de Keijzer; Hidde ter Avest, Tommy St. Jago, Modibo Sagnan, Souffian El Karouani; Luuk Brouwers, Jens Toornstra, Victor Jensen; Derensili Sanches Fernandes, Mats Seuntjens, Ole Romeny.

Opstelling FC Utrecht, tweede helft: 
Mattijs Branderhorst; Sean Klaiber, Mike van der Hoorn, Christopher Mamengi, Mark van der Maarel; Can Bozdogan, Ivar Jenner, Bart Ramselaar; Marouan Azarkan, Jesse van de Haar, Othmane Boussaid.