FC Utrecht verkoopt Rocco Robert Shein aan FC Dordrecht

26 juli 2023

International van Estland (20) stapt per direct over naar Dordtenaren.

FC Utrecht heeft middenvelder Rocco Robert Shein verkocht aan FC Dordrecht. De 20-jarige international van Estland verruilt de Utrechtse Eredivisionist per direct voor de in de Keuken Kampioen Divisie uitkomende Dordtenaren.

Shein strijkt in de winter van 2022 op huurbasis neer bij FC Utrecht, dat de middenvelder een half jaar later definitief overneemt van FC Flora Tallinn. Tijdens zijn Utrechtse periode komt Shein acht keer in actie in het eerste elftal, speelt hij 32 partijen in de Keuken Kampioen Divisie met de beloftenploeg en maakt hij zijn debuut als international van Estland. Shein heeft inmiddels zes caps verzameld.

“Rocco Robert heeft bij ons aangegeven graag de stap naar FC Dordrecht te willen maken, om meer perspectief op speeltijd te hebben,” geeft Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht aan. “Met FC Dordrecht zijn we tot een passende oplossing gekomen over de afkoop van het contract van Rocco Robert, dat nog tot medio 2025 liep. We bedanken Rocco Robert voor zijn inzet voor FC Utrecht en wensen hem een succesvol vervolg van zijn loopbaan toe.”