FC Utrecht stapt over op duurzame LED-verlichting

13 juli 2023

Lichtinstallatie Stadion Galgenwaard volledig gerenoveerd.

In navolging van de grasmat in de thuishaven van FC Utrecht, die sinds maandag 12 juni volledig onder handen wordt genomen, kan de Utrechtse FC in het nieuwe Eredivisieseizoen ook beschikken over gloednieuwe en duurzame LED-verlichting tijdens thuiswedstrijden.

Vanaf volgende week donderdag zal Sportverlichting.com, gespecialiseerd in het plaatsen van duurzame LED-verlichting in onder andere voetbalstadions, beginnen met het verwijderen van de oude verlichting en vervolgens het aanbrengen van de nieuwe AAA-LUX LED-lampen. De nieuwe lichtinstallatie wordt geplaatst onder de daken van de vier tribunes van Stadion Galgenwaard.

“Naast het feit dat deze innovatieve LED-verlichting bijdraagt aan een lager energieverbruik, zorgt de vervanging van het licht ook nog eens voor een veel beter zicht voor zowel publiek als spelers”, vertelt Operationeel & Financieel Directeur Edo Keuning van FC Utrecht. “Het energieverbruik op de stadionlampen in Stadion Galgenwaard brengen we door de aanbreng van de nieuwe lichtinstallatie omlaag met vijftig procent. Met deze nieuwe duurzame LED-verlichting voldoet Stadion Galgenwaard tevens aan de UEFA Level B normering. We zijn verheugd dat we in samenwerking met specialisatiepartij Sportverlichting.com deze vervanging gaan doorvoeren en kijken uit naar het eindresultaat.”