FC Utrecht legt René Dannenburg vast als Head of Medical

18 juli 2023

Nieuwe invulling performance-afdeling compleet met komst ervaren Dannenburg.

FC Utrecht heeft René Dannenburg gecontracteerd als Head of Medical. Dannenburg treedt per direct toe tot de performance-afdeling van de Domstedelingen, die onlangs al werd versterkt met Head of Physical Bjorn Rekelhof en conditietrainer Rob Druppers.

Dannenburg heeft ruime ervaring in de topsport. In 1998 begint zijn carrière in het betaalde voetbal als fysiotherapeut bij RBC Roosendaal. Daarna werkt hij voor achtereenvolgens RKC Waalwijk, Feyenoord, PSV en het Schotse Rangers FC. Dannenburg is voor zijn overstap naar FC Utrecht werkzaam als fysiotherapeut bij het Nederlandse Davis Cup-team en heeft een eigen praktijk in IJsselstein.

“We zijn er blij mee dat we in de persoon van René een ervaren, gedreven en erg goede Head of Medical hebben toegevoegd aan onze performance-afdeling. René is een top specialist die weet wat er wordt gevraagd in de topsport. Samen met de onlangs al vastgelegde Bjorn Rekelhof kan René aan deze veelzijdige afdeling leidinggeven. We zijn er ontzettend trots op dat we deze specialisten aan ons hebben kunnen binden”, aldus Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht.