FC Utrecht legt het af tegen KAA Gent in waardevol oefenduel

12 juli 2023

Partij waarin 22 Domstedelingen speelminuten maken eindigt in 0-2.

FC Utrecht heeft vanavond (woensdag) in een waardevolle oefenpartij verloren van KAA Gent. Achter gesloten deuren eindigde het vriendschappelijke duel bij Alkmaarsche Boys in 0-2 voor de Belgen.

Bij een corner gaat hij mee naar voren, om vervolgens te heersen in de lucht en een ferme kopbal richting de hoek te produceren. Bijna krijgt Christopher Mamengi een aansluitingstreffer op zijn naam, maar de verdediger - en daarmee FC Utrecht - heeft pech: de paal voorkomt dat. En zo blijft het in Alkmaar bij 0-2 voor KAA Gent, ook na een fase waarin FC Utrecht veel aanvallen opzet en eigenlijk een doelpunt verdient.

Andere fase
Een waardevolle oefenpot, dat is het duel tussen de Utrechters en de Gentenaren. Vanaf de eerste tot en met de laatste tel van de match wordt door beide teams in een hoge intensiteit gespeeld: gratis meters worden niet weggegeven, van cadeautjes is over en weer geen sprake. Van enig ritmeverschil wel; waar de Utrechters zich nog in de beginfase van hun voorbereiding bevinden, daar staat voor de Belgen over amper twee weken al de eerste pot om het echie voor de deur: dan komt KAA Gent al in actie in de Conference League.

Snelle treffer
De Buffalo’s zijn dus al wat langer in training en hebben al wat meer krachtmetingen achter de rug, en dat lijkt vooral in de openingsfase van de pot aan de oppervlakte te komen. FC Utrecht heeft het dan zwaar en wordt teruggedrongen op eigen helft. Al na zeven minuten is het raak. Andrew Hjulsager poeiert de bal in de korte hoek achter Mattijs Branderhorst: 0-1. 

Eerste minuten voor Labyad en Kluivert
In de eerste helft - onder anderen Zakaria Labyad staat aan de aftrap in Noord-Holland, hij maakt evenals Ruben Kluivert in Alkmaar zijn eerste speelminuten van deze voorbereiding - is de grootste FC Utrecht-kans voor Ole Romeny. Zijn schot gaat over. Al snel na de break wordt een slordigheid in de Utrechtse opbouw afgestraft door Malick Fofana (0-2), en daarna zijn de meeste kansen voor de ploeg van Hoofdtrainer Michael Silberbauer. Onder anderen Marouan Azarkan, Victor Jensen en Jesse van de Haar doen een poging om goalie Davy Roef te passeren, maar zij slagen daar niet in.

Drie duels op de planning
De volgende drie matchen die op de rol staan voor FC Utrecht, zijn eveneens tegen profteams: achtereenvolgens het Griekse OFI Kreta, het Italiaanse Bologna FC en het Spaanse RCD Espanyol zijn de tegenstanders. Tickets voor de partijen tegen OFI Kreta en Bologna FC zijn al uitverkocht. Kaarten voor het treffen met RCD Espanyol zijn HIER verkrijgbaar. 

FC Utrecht - KAA Gent 0-2 (0-1)
8. Andrew Hjulsager 0-1
54. Malick Fofana 0-2

Gele kaarten: Sven Kums (KAA Gent).

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Thijs Dogterom.

Opstelling FC Utrecht, eerste helft:
Mattijs Branderhorst; Hidde ter Avest, Tommy St. Jago, Modibo Sagnan, Souffian El Karouani; Luuk Brouwers, Jens Toornstra, Zakaria Labyad; Ole Romeny, Mats Seuntjens, Bart Ramselaar.

Opstelling FC Utrecht, tweede helft:
Fabian de Keijzer; Sean Klaiber, Ruben Kluivert, Christopher Mamengi, Mark van der Maarel; Ivar Jenner, Can Bozdogan, Victor Jensen; Marouan Azarkan, Jesse van de Haar, Othmane Boussaid.

Opstelling KAA Gent:
Paul Nardi (46. Davy Roef); Joseph Okumu (61. Yari Stevens), Tsuyoshi Watanabe (61. Brian Agbor), Jordan Torunarigha (61. Bram Lagae); Matisse Samoise (61. Noah De Ridder), Julien De Sart (61. Wout Asselmans), Sven Kums (46. Pieter Gerkens), Fortuna Nurio (50. Justin Munezero); Hugo Cuypers (46. Malick Fofana), Andrew Hjulsager (46. Gift Orban), Hyun-Seok Hong (61. Keegan Jelacic).