FC Utrecht en DHL bezorgen vanuit het hart

13 juli 2023

Partijen bundelen krachten voor een gezonde en sportieve toekomst in de wijken.

In november 2021 is het partnership tussen FC Utrecht en DHL verlengd, waarna beide partijen de wens hebben uitgesproken om meer in te zetten op het maatschappelijk belang. Een belangrijk aspect van deze voortgezette samenwerking is het project ‘FC Utrecht in de Wijk’, dat tot doel heeft de jeugd in specifieke wijken in beweging te brengen en te inspireren. Onder de vlag van FC Utrecht zijn buurtsportcoaches actief, die bijdragen aan de fysieke, sociale en mentale ontwikkeling van kinderen in de wijk. De afgelopen weken hebben er daarom verschillende sportactiviteiten plaatsgevonden in de wijken Vollenhove in Zeist, de Hagen in Vianen en Overvecht in Utrecht.  

De laatste weken zijn medewerkers van zowel DHL als FC Utrecht, net zoals vorig jaar, samen de wijken ingetrokken om een ludieke verrassing te bezorgen in de harten van de wijken Vollenhove, de Hagen en Overvecht. Deze bezorging vanuit het hart zorgt ervoor dat beide partijen een voetprint achterlaten bij deze kinderen, door middel van een sportieve middag. Om deze bezoeken onvergetelijk te maken, hebben de partijen samen niet alleen gezorgd voor verschillende sportactiviteiten, maar ontving ieder kind een cadeau dat de samenwerking symboliseert en hen aanmoedigt om actief en gezond te blijven.

"Samen zorgen wij ervoor dat de kinderen in de wijken in beweging komen, dat is uiteindelijk waar we het allemaal voor doen”, aldus Nynke Bakker, Manager Strategie & Innovatie van FC Utrecht. “Als wij een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan een gezondere omgeving en sportieve toekomst voor deze kinderen, dan is ons doel geslaagd. DHL heeft gezamenlijke doelen, dus samen kunnen wij echt het verschil maken in de wijken. Alleen ben je sterk, samen ben je sterker.”

Met het hernieuwde partnerschap tussen FC Utrecht en DHL is er een waardevolle stap gezet naar een gezondere en sportieve toekomst voor de jeugd in de wijken van regio Utrecht, waar nu de vruchten van geplukt worden. Door middel van inspiratie, sportactiviteiten en een speelse benadering wordt gestreefd naar een positieve impact op zowel de fysieke als de sociale ontwikkeling van de kinderen.