De balverovering van Tommy St. Jago is kordaat, zijn indribbelen vervolgens gedecideerd en zijn dieptepass op Tasos Douvikas perfect op maat. De aanvaller van FC Utrecht heeft dankzij het voorwerk van St. Jago en het feit dat hij zelf goed positie kiest vrije doorgang richting het doel van AE Kifisia. Hij klopt Alexandros Anagnostopoulos bekwaam: 1-0.

Felle openingsfase
Daarmee is de eerste treffer van deze voorbereiding voor Douvikas een feit. Het doelpunt is verdiend bovendien: FC Utrecht begint sterk aan de partij en heeft de touwtjes in handen tegen de Grieken, die dit seizoen debuteren op het hoogste niveau en op trainingskamp zijn in Nederland. De kaas van het brood eten laten ze zich overigens allerminst. Pittige overtredingen op Douvikas, Victor Jensen en Mark van der Maarel in de openingsfase van de partij doen vermoeden dat het nog weleens een heet oefenpotje kan worden.

Geklopt vanaf 11 meter
Gelukkig blijven horrortackles achterwege op het veld van FC De Westhoek in Burgh-Haamstede, waar een penalty de gelijkmaker inluidt. Na een overtreding van Djevencio van der Kust, een minuut of tien voor de pauze, legt arbiter Jazzy Hendriks de bal op de stip. Ognjen Ozegovic weet met dat buitenkansje wel raad: 1-1.

Tweede Utrechtse treffer blijft uit
In de tweede helft zijn de meeste en de beste kansen voor FC Utrecht. Onder anderen de invallers Adrian Blake en Yannick Leliendal nemen Ögmundur Kristinsson onder vuur, en ook Jensen krijgt mogelijkheden op het maken van de tweede Utrechtse treffer. Maar het ontbreekt de ploeg van Hoofdtrainer Michael Silberbauer in de afronding aan een beetje geluk én precisie. 

Morgen weer een duel met Grieken
Morgen (zaterdag) geldt al: nieuwe ronde, nieuwe kansen. Dan komt FC Utrecht namelijk wederom in actie. Op Sportcomplex Zoudenbalch, dat voor dit duel reeds is uitverkocht, is OFI Kreta de tegenstander van de Utrechters. Die ploeg komt, evenals AE Kifisia, uit in de hoogste divisie van Griekenland.

FC Utrecht - AE Kifisia 1-1 (1-1)
5. Tasos Douvikas 1-0
36. Ognjen Ozegovic 1-1

Gele kaarten: Luka Capan (AE Kifisia).

Toeschouwers: 125.

Scheidsrechter: Jazzy Hindriks.

Opstelling FC Utrecht:
Fabian de Keijzer; Mark van der Maarel, Tommy St. Jago (46. Achraf Boumenjal), Modibo Sagnan (46. Christopher Mamengi), Djevencio van der Kust (60. Jozhua Vertrouwd); Luuk Brouwers, Ivar Jenner (46. Yannick Leliendal), Victor Jensen; Marouan Azarkan, Tasos Douvikas (60. Anhtony Descotte), Taylor Booth (46. Adrian Blake).

Opstelling AE Kifisia: 
Alexandros Anagnostopoulos (46. Ögmundur Kristinsson); 77 (46. Giannis Masouras), Nikos Vafeas (46. Vasilis Spinos), Luka Capan (46. Barbosa), Christos Bakos; Emanuel Sakic (46. Paraskevas Konstantakopoulos), 6 (46. Fabi Adunes), Nikos Peios (46. Paulos Pantelidis), Nicolás Andereggen (46. Sotiris Ninis); Panos Pritsas (46. Andrews Tetteh), Ognjen Ozegovic (46. Georgis Dimostheniadis).