Deense aanwinst: Emil Rohd Schlichting naar Jong FC Utrecht

24 juli 2023

Aanvaller (18) tekent meerjarig contract in Domstad.

Een Deense aanwinst voor Jong FC Utrecht: de 18-jarige Emil Rohd Schlichting komt over van FC Kopenhagen. Aanvaller Rohd Schlichting heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor twee jaar, met een optie om de samenwerking met nog een derde jaargang te verlengen.

Rohd Schlichting geniet zijn jeugdopleiding bij FC Kopenhagen. Hij komt namens die Deense topclub niet alleen in de hoogste jeugdcompetities van Denemarken in actie, maar doet ook ervaring op in onder meer de UEFA Youth League. De rechtsbuiten maakt eerder dit jaar zijn debuut in Denemarken Onder 19.

“We zijn blij dat we Emil aan de selectie van Jong FC Utrecht hebben toegevoegd”, zegt Technisch Manager Tim Gilissen van FC Utrecht. “Emil is door onze scouting gedurende een lange periode gevolgd en wij zijn overtuigd van zijn kwaliteiten en potentieel. Tijdens de gesprekken die we met hem voerden in aanloop naar de transfer maakte hij bovendien een goede indruk. Emil heeft bij FC Kopenhagen een goede opleiding genoten en het is nu aan ons samen om hem in Utrecht de volgende stappen te laten zetten.”