Björn Hardley versterkt Jong FC Utrecht

20 juli 2023

Nederlandse centrale verdediger (20) komt over van Manchester United.

Linksbenige centrale verdediger Björn Hardley versterkt de selectie van Jong FC Utrecht. Per direct sluit de 20-jarige Nederlander aan bij de ploeg van Ivar van Dinteren. Vandaag heeft Hardley een contract bij FC Utrecht getekend, waarmee hij zich tot medio 2025 heeft verbonden aan de club uit de Domstad.

De in Tilburg geboren Hardley zet zijn eerste stappen op het voetbalveld bij SV Advendo en draagt daarna het shirt van RKVV Dia. Op 12-jarige leeftijd wordt de verdediger gescout door NAC Breda en sluit hij aan bij de Bredase jeugdopleiding. Engelse topclub Manchester United neemt hem in 2019 over van de Parel van het Zuiden. Vanaf seizoen 2021/2022 speelt Hardley in het hoogste team van de Engelse jeugdopleiding, de Onder 23.

“Björn is een linksbenige centrale verdediger met veel duelkracht”, aldus Technisch Manager Tim Gilissen. “Hij is een echte winnaar, iemand die er alles aan doet om het maximale uit zichzelf en zijn teamgenoten te halen. Hij kiest nu bewust voor deze stap in zijn carrière, om speelminuten te maken in de Keuken Kampioen Divisie. In deze competitie wil hij zichzelf doorontwikkelen en wij gaan er alles aan doen hem daarbij te helpen. We zijn blij hem aan de club te kunnen verbinden.”