Witte rook: FC Utrecht Vrouwen gaat Eredivisie in

24 januari 2023

Vrouwenteam van FC Utrecht stroomt na zomer op hoogste niveau in.

Het vrouwenteam van FC Utrecht, dat komend seizoen terugkeert na een afwezigheid van negen jaar, gaat uitkomen in de Azerion Vrouwen Eredivisie. De KNVB heeft aan de Utrechtse FC laten weten dat de vacante plek in de hoogste divisie van het vrouwenvoetbal vanaf de jaargang 2023/2024 mag worden ingevuld door de Domstedelingen.

“We zijn er heel blij mee dat we met ons nieuw te vormen vrouwenvoetbalteam vanaf het komende seizoen op het hoogste niveau actief mogen en zullen zijn”, reageert Algemeen Directeur Thijs van Es van FC Utrecht. “Vanuit de overtuiging dat een grote, ambitieuze en belangrijke club als FC Utrecht moet staan voor professioneel voetbal voor mannen en vrouwen hebben we besloten terug te keren op het vrouwenvoetbaltoneel. Dat we het vertrouwen en de kans krijgen dat op het hoogste niveau te doen, nadat we van 2007 tot 2014 al eerder met een team in de Vrouwen Eredivisie vertegenwoordigd waren, beschouwen we als een compliment en een voorrecht. Vol enthousiasme gaan we voor een succesvolle rentree in het vrouwenvoetbal.”

FC Utrecht zet zich in voor de verdere ontwikkeling van het vrouwenvoetbal in het algemeen, en in de regio Utrecht in het bijzonder. Het feit dat het vrouwenteam van de Utrechtse FC vanaf komend seizoen in de Vrouwen Eredivisie actief is, kan op dat vlak zorgen voor een vliegwieleffect, zo verwacht Manager Vrouwenvoetbal Marlou Peeters. “Met de terugkeer van een vrouwenvoetbalteam dat op het hoogste niveau speelt, creëren we de droom voor meiden en vrouwen om zich oprecht thuis te voelen bij onze club. Er is veel talent in de regio, dus we zijn blij dat we hen een podium kunnen bieden. Achter de schermen gaan we, zoals we dat de voorbije tijd ook al waren, keihard aan de slag om een volwaardig team samen te stellen dat zich kan mengen in de strijd om de bovenste zes plekken in de Vrouwen Eredivisie.”