'Wij zijn er altijd!'

10 januari 2023

De tegel van... Theo, Jelle en Joost.

Je hebt ze ongetwijfeld gezien: de tegels in de Grâchmuur in Stadion Galgenwaard. Ook dit seizoen lichten we in deze rubriek op FCUtrecht.nl telkens één van die door supporters geplaatste tegels uit. Want: elke tegel heeft zijn eigen verhaal.

Een nieuw voetbaljaar startte voor FC Utrecht afgelopen weekend met een wedstrijd in eigen huis tegen koploper Feyenoord. Voor het eerste tegelverhaal van 2023 nemen we een kijkje langs de Zuidtribune van Stadion Galgenwaard. Daar zien we de vereeuwiging aan de Grâchmuur van Joost van Leeuwen, zoon Jelle en Theo Heinink: ‘Wij zijn er altijd! Theo Jelle Joost.’

“In 1970 is FC Utrecht natuurlijk opgericht en het is wel mooi om te vertellen dat ik bij de allereerste thuiswedstrijd van de partij was”, opent de 69-jarige Joost het verhaal. “We zijn er altijd, dat staat ook op onze tegel gegraveerd; we missen dan ook maar heel weinig wedstrijden. In de loop der jaren is onze groep gegroeid. Met een gezelschap van acht man zitten we al decennialang op de Zuidtribune en we hebben in die tijd al heel wat meegemaakt bij de club”, aldus de in Boven-Leeuwen woonachtige Joost die vol trots een toegangskaartje van één gulden uit het seizoen 1970/1971 mee heeft genomen om te tonen.

Als Theo wordt gevraagd wat nu eigenlijk van al die ervaringen de mooiste beleving ooit is, hoeft de 62-jarige inwoner van Middelaar niet te twijfelen: “Dat was zonder twijfel Celtic-thuis”, glundert hij. “Celtic-thuis vond ik fantastisch maar ook Dinamo Kiev-thuis was een buitengewone wedstrijd. Daarnaast vergeet je die beroemde 6-4 tegen Amsterdam natuurlijk nooit meer.”

Joost en Theo hebben elkaar leren kennen via FC Utrecht, de gezelligheid die er rondom zo’n wedstrijddag van de Utrechtse FC heerst vinden ze het mooist. Met name de urenlange discussies over opstellingen en spelers: “Ik moet zeggen dat we het vaker niet met elkaar eens zijn dan wel”, sluit Theo lachend af.