FC Utrecht O17 startte de nieuwe competitie met een wedstrijd tegen Ajax O17. Een mooie wedstrijd om te kijken of de vakantie een positieve uitwerking had gehad. De eerste 10 minuten waren duidelijk voor FC Utrecht O17 met veel mogelijkheden om tot doelpogingen te komen. Helaas sloop er vanuit de achterste linie onzekerheid in. De linies begonnen te ver uit elkaar te spelen en daardoor werd Ajax in het zadel geholpen en speelden prima tussen de linies door. De 0-1 van Ajax was daarom ook een verdiende goal. Het zeer zwakke verdedigen werd genadeloos afgestraft. De houding van FC Utrecht O17 spelers werd niet omgezet in daadwerkelijk goed verdedigen. Het terug zakken in de eigen 16 zorgde voor hachelijke momenten. De daarop verkregen penalty van Ajax kwam niet uit de lucht vallen. De FC Utrecht O17 keeper wist de penalty in eerste instantie de bal te stoppen, maar ook hier waren de spelers niet attent en kon de bal alsnog in het Utrechtse doel worden gewerkt, 0-2. Nu werd het zaak voor voor FC Utrecht O17 om een tandje bij te zetten. Dit zou alleen maar lukken door een tempo hoger te gaan spelen. De afstemming in het gehele team was niet goed waardoor FC Utrecht O17 moeizaam tot kansen kwam. Toch werd er tegen de rust aan de aansluitingstreffer gescoord, 1-2.

In de tweede helft een FC Utrecht O17 zoals het hoorde te zijn. De wissels die het veld in kwamen wisten het spel naar een hoger niveau te tillen. De energie van achteruit was goed. De duels werden vroeg gewonnen en de diepste achter de laatste linie van Ajax werd veel gevonden. Ajax probeerde het tempo uit de wedstrijd te halen en moest het gaan zoeken in de lange ballen waar ze geen patent op hadden. De verdedigers wonnen nu wel de duels en hielden de linies korter op elkaar. Daar was weer een nieuwe aansluitingstreffer treffer van de goed spelende FC Utrecht O17 spits. Nu was het zaak om door te zetten, en dat deed FC Utrecht O17 ook. Er ontstonden een aantal zeer goede kansen om op gelijke hoogte te komen. Helaas wist FC Utrecht O17 deze niet te benutten, mede doordat de Ajax O 17 keeper een aantal keren attent reageerde.

Het is jammer dat FC Utrecht O17 niet volle bak van start was gegaan, gezien de tweede helft had dat een heel ander resultaat op kunnen leveren.

Lees onder het fotoalbum van deze wedstrijd de overige uitslagen van afgelopen weekend en bekijk de foto's van de andere thuiswedstrijden.