Vroege tegentreffer velt beloftenploeg

16 januari 2023

Jong FC Utrecht verliest van FC Dordrecht: 0-1.

De beloftenploeg van FC Utrecht heeft vanavond (maandag) nipt verloren van FC Dordrecht. Op een kletsnat Sportcomplex Zoudenbalch waren de Domstedelingen een heel groot gedeelte van de partij bovenliggend. Een vroege openingstreffer van Feyenoord-huurling Aliou Balde werd de ploeg fataal.

Rafik El Arguioui staat amper vijf minuten in het veld en al snel lijkt het erop dat de middenvelder Jong FC Utrecht naast de gasten uit Dordrecht zet. Een prima aanval over de rechterflank waarna de bal wordt teruggelegd op ‘randje zestien’. Daar staat El Arguioui, die op zijn beurt niet twijfelt en meteen de trekker overhaalt. Zijn schot wordt echter geblokt door de Dordtse defensie en verdwijnt over de achterlijn. Ook het slotoffensief van de beloftenploeg levert vandaag niets op.

Domper
Het competitieduel tegen FC Dordrecht begint voor de Utrechtse talenten met een domper. Al binnen vier minuten moet de ploeg van Hoofdtrainer Darije Kalezic een tegentreffer incasseren. Balde wordt weggestuurd over de linkerflank en haalt vervolgens hard uit. Van slag is Jong FC Utrecht niet van die tegentreffer. Ruben Kluivert en Daishawn Redan hebben daarna uitgelezen kansen op de gelijkmaker, maar doelman Liam Bossin en een Dordts been zijn een sta-in-de-weg.

Rustig vervolg
Het restant van de wedstrijd verloopt vrij geruisloos. Aanvoerder Toine van Huizen van FC Dordrecht krijgt nog een dot van een kans op slag van rust: uit een hoekschop kopt hij rakelings over het doel van Calvin Raatsie. Niet veel later na de start van helft twee lijkt Lynden Edhart de gelijkmaker binnen te schieten, maar zijn afstandsschot wordt net op tijd onderschept door doelman Bossin.

Verhitte slotfase
In een verhitte slotfase zetten de Utrechtse talenten alles op alles om de gelijkmaker te forceren. Derensili Sanches Fernandes ziet zijn schot naast vliegen en na een prachtpass van Sanches Fernandes kan El Arguioui van dichtbij de bal net niet tegen de touwen werken. In de ultieme slotseconden komt doelman Raatsie nog mee naar voren bij de allerlaatste hoekschop, maar ook dat is tevergeefs: zijn kopbal vliegt op het dak van het doel.

Zondag naar Den Haag
Aanstaande zondag speelt Jong FC Utrecht de tweede uitwedstrijd van 2023. Op 22 januari reizen de Utrechtse talenten af naar Den Haag. In het Bingoal Stadion is ADO Den Haag de tegenstander waar er om 12.15 uur wordt afgetrapt. Tickets voor het uitduel in de Hofstad zijn HIER online verkrijgbaar. Om 14.30 speelt het vlaggenschip van de Utrechtse FC diezelfde de dag in Enschede, waar FC Twente wacht.

Jong FC Utrecht – FC Dordrecht 0-1 (0-1)
4. Aliou Balde 0-1

Gele kaarten: Daishawn Redan (Jong FC Utrecht), Aliou Balde, Liam Bossin, Sergio Tremour (FC Dordrecht).

Toeschouwers: 222.

Scheidsrechter: Jesse Rozendal.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Calvin Raatsie; Joshua Rawlins, Ruben Kluivert (78. Mees Rijks), Reda Akmum (58. Christopher Mamengi), Djevencio van der Kust, Yuya Ikeshita (46. Olivier van Eldik), Rocco Robert Shein (58. Rafik El Arguioui), Daishawn Redan; Eliano Reijnders, Lynden Edhart (78. Gio-Renys Felicia), Derensili Sanches Fernandes.

Opstelling FC Dordrecht:
Liam Bossin; Alessio Miceli, Anouar El Azzouzi, Jaymillio Pinas (30. Boubakar Camara), Benjamin Reemst, Samuele Longo (77. Pepijn Doesburg), Jop van der Avert, Toine van Huizen, Aliou Balde (78. Sergio Tremour), Sahverdi Cetin, Elso Brito (64. Mauro Savastano).