Strafschoppen doen beloftenploeg de das om

09 januari 2023

Utrechtse talenten verliezen in slotfase van leeftijdsgenoten AZ: 0-2.

Jong FC Utrecht heeft geen resultaat overgehouden aan de beloftenclash met Jong AZ. Op Sportcomplex Zoudenbalch werd het 0-2 in het voordeel van de gasten door twee benutte strafschoppen van Yusuf Barasi. Oorspronkelijk stond deze competitiewedstrijd gepland voor 16 december 2022, maar door strenge vorst kon het Keuken Kampioen Divisie-duel destijds niet plaatsvinden.

Aurelio Oehlers staat amper zestig seconden in het veld als de buitenspeler op volle snelheid richting het doel van Jong AZ raast. De vleugelaanvaller kapt naar binnen en haalt verwoestend uit. Doelman van de gasten Daniël Deen staat echter zijn mannetje en kan het schot van Oehlers keren. Jong FC Utrecht verdient vanavond minstens een punt, vooral op basis van kansen in het begin van de tweede helft.

Stroef begin
De Utrechtse talenten hebben in de openingsfase moeite met het aanvallende spel van de gasten. Thijmen Nijhuis moet al vroeg in het duel aan de bak nadat de Alkmaarse spits Yusuf Barasi het eerste schot op doel lost. Echter: Nijhuis staat zijn mannetje en brengt met een prima reflex uitstekend redding. Aan de andere kant is het Eliano Reijnders die na een lange rush ook voor het eerste Utrechtse gevaar zorgt, zijn uithaal vliegt voorlangs het doel van Jong AZ.

Reijnders en Meissen gevaarlijk
Vlak voor rust is het opnieuw de huurling van PEC Zwolle en Rick Meissen die gevaar stichten. Reijnders weet een voorzet van Olivier van Eldik net vol genoeg te raken en Meissen kopt een hoekschop in het vangnet. De tweede helft begint bijna identiek aan de eerste: Jong AZ begint beter, maar Jong FC Utrecht weet daarna doelman Deen meerdere malen op de proef te stellen.

Strafschoppen beslissen wedstrijd
Richting de slotfase lijkt de beloftenclash op een 0-0 gelijkspel af te stevenen. Echter is het toch Jong AZ dat er met de volle buit vandoor gaat. Na een overtreding van Nijhuis benut Barasi feilloos een strafschop en even later mag diezelfde Barasi wederom vanaf elf meter aanleggen. In de 88ste minuut beslist hij deze inhaalwedstrijd op Sportcomplex Zoudenbalch, 0-2.

Over een week weer thuis
Volgende week maandag mag de ploeg van Hoofdtrainer Darije Kalezic opnieuw aantreden op Sportcomplex Zoudenbalch. Die avond komt FC Dordrecht op bezoek in Utrecht. Om 20.00 uur wordt er dan wederom afgetrapt aan de Koningsweg. Tickets voor dat duel zijn ONLINE nog volop beschikbaar, Gouden Seizoenkaarthouders kunnen HIER een gratis kaart bestellen voor het Keuken Kampioen Divisie-duel.

Jong FC Utrecht – Jong AZ 0-2 (0-0)
76. Yusuf Barasi, 0-1 (strafschop)
88. Yusuf Barasi, 0-2 (strafschop)

Gele kaarten: Julliani Eersteling, Thijmen Nijhuis, Achraf Boumenjal (Jong FC Utrecht), Yusuf Barasi (Jong AZ).

Toeschouwers: 271.

Scheidsrechter: Robin Vereijken.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Julliani Eersteling (81. Achraf Boumenjal), Rick Meissen, Reda Akmum (80. Christopher Mamengi), Yannick Leliendal; Olivier van Eldik (80. Dion Versluis), Yuya Ikeshita, Mees Rijks; Derensili Sanches Fernandes, Lynden Edhart (72, Aurelio Oehlers), Eliano Reijnders.

Opstelling Jong AZ:
Daniël Deen; Jurre van Aken (90+1. Finn Stam), Wouter Goes, Maxim Dekker (46. Misha Engel), Sem Dekkers, Lewis Schouten, Mayckel Lahdo (63. Iman Griffith), Zico Buurmeester, Yusuf Barasi (90+1. Damienus Reverson), Fedde de Jong, Myron van Brederode (63. Soulyman Allouch).