Spits Anthony Descotte versterkt FC Utrecht

31 januari 2023

Jeugdinternational (19) uit België gehuurd van RSC Charleroi.

De selectie van FC Utrecht wordt per direct versterkt. Aanvaller Anthony Descotte komt over van RSC Charleroi. De Utrechtse FC huurt de 19-jarige jeugdinternational tot het einde van het seizoen van de Belgische ploeg, waarbij FC Utrecht de optie heeft om hem daarna nog een seizoen te huren. Er is ook een koopoptie opgenomen in de huurovereenkomst.

Spits Descotte groeit op in Charleroi, al trekt hij pas in 2019, op 16-jarige leeftijd, voor het eerst het shirt van RSC Charleroi aan. Voor die tijd komt de aanvaller uit voor JS Taminoise, JSC Heppignies-Lambusart-Fleurus, RAEC Mons, Standard Luik en RSC Anderlecht. Door de jaren heen speelt Descotte jeugdinterlands voor België Onder 15, 16, 17, 19, 20 en Jong België. In 24 jeugdinterlands was de kersverse FC Utrecht-speler veertien keer trefzeker.

Descotte speelde tot nu toe bovendien achttien duels in de Jupiler Pro League, één partij in de JPL Playoff II en één duel in de Beker van België. Daarnaast kwam hij dit seizoen tweemaal met de beloftenploeg van RSC Charleroi uit in de zogeheten Eerste Nationale; het derde niveau van België.

“Anthony is snel, heeft een goede passeeractie, veel diepte in zijn spel en een geweldig schot in beide benen”, typeert Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht de Belgische aanvaller, die de club al langer op het verlanglijstje heeft staan. “Hij is bovendien leergierig en gedreven: een op en top professional. Deze combinatie van factoren maakt dat we zeer verheugd zijn over zijn komst naar FC Utrecht. We geven hem de tijd om zichzelf thuis te voelen in Utrecht, zodat hij in een vertrouwde omgeving de volgende stappen kan zetten in zijn ontwikkeling.”