Silberbauer: ‘We willen agressief zijn en naar voren voetballen’

20 januari 2023

Opnieuw een uitwedstrijd voor de boeg in Overijssel.

Vanuit een onder sneeuw bedolven FC Utrecht Topsportcentrum in Overvecht blikt Hoofdtrainer Michael Silberbauer vooruit op het treffen met FC Twente. Aanstaande zondag wordt er om 14.30 uur afgetrapt in De Grolsch Veste in Enschede tussen de nummer vijf en nummer zeven van de Eredivisie.

Door de veldomstandigheden zag Silberbauer zich genoodzaakt de veldtraining van vandaag (vrijdag) af te blazen: “Ik had gehoopt dat het mogelijk was om vandaag op de velden te trainen. We hebben ons aangepast aan de omstandigheden en geprobeerd het beste eruit te halen. We zullen klaar zijn voor de wedstrijd.”

Over de tegenstander van aanstaande zondag is Silberbauer duidelijk: “FC Twente heeft heel veel goede spelers maar ze zijn ook echt een team. Je kan zien dat het een team is dat al enige tijd met elkaar samen speelt.” Het strijdplan heeft FC Utrecht klaarliggen, zo weet de oefenmeester: “We willen agressief zijn en naar voren voetballen. De dingen waar we aan gewerkt hebben wil ik daarnaast langzaam terug zien komen op het veld.”

Bekijk hieronder de volledige voorbeschouwing.