Silberbauer: ‘Iedereen wil zichzelf bewijzen’

06 januari 2023

Hoofdtrainer Michael Silberbauer blikt vooruit Feyenoord-thuis.

FC Utrecht hervat de competitie met een thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Een bijzonder duel voor Hoofdtrainer Michael Silberbauer, het wordt zijn eerste thuiswedstrijd in Stadion Galgenwaard als Hoofdtrainer van de FC. Op het FC Utrecht Topsportcentrum in Overvecht blikt Silberbauer vooruit op het duel met de Rotterdammers.

“Het is een goede wedstrijd en het stadion is bijna uitverkocht”, reageert Hoofdtrainer Michael Silberbauer op de vraag wat hij ervan vindt dat zijn eerste wedstrijd tegen Feyenoord is. “Het is een erg goede tegenstander en dus direct een goede test voor ons. We kijken uit naar de wedstrijd.”

Hoe Silberbauer wil spelen met zijn ploeg? Dat is duidelijk. “We willen graag zien dat ze met energie gaan spelen. We weten dat Feyenoord het ons moeilijk wil gaan maken. Maar wij willen laten zien dat wij onze eigen manier hebben van voetbal spelen.” Over zijn indruk van de spelers, twee weken na zijn aanstelling als Hoofdtrainer van FC Utrecht zegt Silberbauer het volgende: “Iedereen wil zichzelf bewijzen.”

Bekijk hieronder de volledige voorbeschouwing.