Rick Meissen verruilt Utrechtse beloftenploeg voor Sparta Rotterdam

30 januari 2023

Verdediger (20) per direct naar Spangenaren, ook Van den Hoek verkast naar Rotterdam.

Verdediger Rick Meissen verruilt FC Utrecht, waar hij deel uitmaakte van de beloftenselectie, voor Sparta Rotterdam. De verdediger droeg sinds de zomer van 2016 het shirt van de Utrechtse FC, waar hij nog tot medio 2023 onder contract stond. Kjeld van den Hoek verkast ook naar Sparta Rotterdam, waar hij aansluit bij Jong Sparta Rotterdam.

Meissen maakt in 2016 op 14-jarige leeftijd de overstap van Zeeburgia naar FC Utrecht, waar hij de nodige jeugdteams doorloopt en vervolgens aansluit bij de beloftenselectie. In Utrecht tekent Meissen in 2020 zijn eerste profcontract. Een jaar later debuteert hij met Jong FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie. Op 13 februari 2022 maakt hij als invaller zijn eerste en enige speelminuten in een officiële wedstrijd in de hoofdmacht van de Utrechtse FC. Dit seizoen komt hij in 19 van de 21 wedstrijden van Jong FC Utrecht in actie.

“Rick heeft de afgelopen jaren grote stappen gezet in zijn ontwikkeling en gaf bij ons aan dat hij zich graag wilde bewijzen in de Eredivisie. In het eerste elftal is er veel concurrentie op zijn positie, waardoor Rick zijn minuten dit seizoen in de beloftenploeg maakte”, legt Technisch Manager Tim Gilissen uit. “Dat heeft Rick altijd met positieve mindset en maximale inzet gedaan. Nu Sparta Rotterdam op zijn pad kwam en hij aangaf in Spangen graag voor zijn kans te willen gaan, hebben wij met Rick meegedacht. Dat maakt dat hij nu de gewenste overstap naar de Eredivisie kan maken. Wij willen Rick bedanken voor zijn jarenlange inzet voor onze club en wensen hem veel succes in het vervolg van zijn loopbaan.”

Ook Kjeld van den Hoek (19) zal de overstap maken naar Sparta Rotterdam. De verdediger sluit daar aan bij Jong Sparta Rotterdam. Van den Hoek is bijna 10 seizoenen actief in de jeugdopleiding van FC Utrecht en maakt op 9 augustus 2021 zijn debuut in het betaalde voetbal. In totaal speelt Van den Hoek 23 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie voor Jong FC Utrecht.

“Kjeld speelde dit seizoen minder dan hijzelf voor ogen had bij Jong FC Utrecht”, aldus Technisch Manager Tim Gilissen. “Omdat hij op amateurbasis actief was bij Jong FC Utrecht stond het hem vrij om een nieuwe uitdaging te zoeken, die hij heeft gevonden bij Jong Sparta Rotterdam. Kjeld is jarenlang actief geweest in de Academie van FC Utrecht en speelde altijd met volle inzet in het shirt van FC Utrecht. Wij bedanken hem voor de jarenlange toewijding voor de club en wensen hem een succesvol vervolg van zijn voetbalcarrière.”