Moussa Sylla vertrekt naar SM Caen

31 januari 2023

Aanvaller (23) vervolgt loopbaan in Ligue 2.

FC Utrecht heeft met SM Caen overeenstemming bereikt over de transfer van Moussa Sylla. De 23-jarige aanvaller maakt per direct de overstap van de Utrechtse Eredivisionist naar de ploeg die uitkomt in de Franse Ligue 2.

Sylla stond te boek als één van de grootste talenten van Frankrijk toen hij in de zomer van 2020 van AS Monaco naar FC Utrecht kwam. De aanvaller heeft dan al ervaring in onder meer de Champions League, de Ligue 1 en de Coupe de France. Sylla speelt uiteindelijk 61 wedstrijden voor FC Utrecht, waarin hij goed is voor negen goals en vier assists.

“Dat Moussa over talent beschikt, staat buiten kijf. Dat geldt ook voor het feit dat de concurrentie in onze voorhoede groot is. Moussa maakte kenbaar graag meer speelminuten te maken, waarop SM Caen interesse toonde”, vertelt Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht. “Met die club zijn we tot een passende oplossing gekomen voor het contract van Moussa, dat in Utrecht nog tot deze zomer doorliep en een optie bevatte die het mogelijk maakte de overeenkomst met een jaar te verlengen. We bedanken Moussa voor zijn inzet voor FC Utrecht en wensen hem veel succes toe in Frankrijk.”