Mohamed Akharaz op huurbasis naar Den Haag

31 januari 2023

Vleugelaanvaller verruilt Jong FC Utrecht voor ADO Den Haag Onder 21.

De 19-jarige Mohamed Akharaz speelt voor de rest van het seizoen in Zuid-Holland. De aanvaller sluit per direct aan bij ADO Den Haag Onder 21, het team van Giovanni Franken.

Akharaz stroomt in 2019 in bij de Academie van FC Utrecht, waarna hij op 10 januari 2022 zijn debuut in het betaalde voetbal maakt. Ruim drie maanden later weet Akharaz zijn eerste doelpunt te scoren namens de Utrechtse beloftenploeg. Op bezoek bij ADO Den Haag zorgt hij in blessuretijd voor de gelijkmaker. In totaal komt Akharaz tot elf officiële wedstrijden voor Jong FC Utrecht, waarin hij een keer scoort. In de zomer van het voorgaande jaar speelt de geboren Marokkaan zijn eerste wedstrijd voor Marokko Onder 20, waar hij tot dusver in twee interlands ook een keer het net heeft weten te vinden.

“Mohamed heeft in de gesprekken die we hadden te kennen gegeven dat hij graag meer minuten wilde maken”, aldus Technisch Manager Tim Gilissen. “Bij ADO Den Haag heeft hij de kans om bij het Onder 21-team speelminuten te maken in een voor hem vertrouwde omgeving, hij woont namelijk in Den Haag. Mohamed gaf te kennen graag de overstap te willen maken, waardoor we hebben meegedacht met hem. We wensen Mohamed dan ook veel succes in Den Haag.”