1 - 1

Liveblog: FC Utrecht - Feyenoord

FC Utrecht speelde vanmiddag (zondag) met 1-1 gelijk tegen Feyenoord. Jens Toornstra zette de Utrechters al in de derde minuut op voorsprong. Vlak voor tijd maakte Alireza Jahanbakhsh gelijk. Hier lees je alles terug over de kraker van vandaag.

Liveblog laatst geupdate om:
08-01-2023 om 16.07

'Het was een echte strijd'

16.05 uur

FC Utrecht heeft vanmiddag (zondag) een punt overgehouden aan de eerste competitiewedstrijd van 2023. In Stadion Galgenwaard werd het 1-1. Hoofdtrainer Michael Silberbauer verscheen na afloop van het duel voor de camera om zijn verhaal te doen.

Koning Jens 👑

15.11 uur

Er werd weer massaal gestemd, en deze keer vooral heel veel op Jens Toornstra. De middenvelder, die het eerste FC Utrecht-doelpunt van 2023 scoorde, is daarom gekroond tot Koning van de Wedstrijd. Na afloop van de partij nam hij zijn bokaal in ontvangst en zette hij zijn handtekening op de kroon. En natuurlijk was onze fotograaf van de partij!

Toornstra bereikt mijlpaal

15.03 uur

Het doelpunt dat Jens Toornstra in het duel met Feyenoord scoorde, is er eentje die ervoor zorgt dat de middenvelder een mijlpaal heeft bereikt. Toornstra is nu namelijk de enige speler die in elk van de laatste 13 seizoenen in de Eredivisie tot scoren is gekomen

Deze eeuw noteerde alleen oud-FC Utrecht'er Willem Janssen ook zo'n reeks van 13 jaargangen met daarin een Eredivisietreffer. Hij scoorde in elk van de seizoenen in de periode 2007/2008 - 2021/2022.  

Statistieken

14.54 uur

Een blik op de statistieken die horen bij editie 2022/2023 van FC Utrecht - Feyenoord: 

Karakteristieken

14.35 uur

Een duel vol passie en strijd was het; FC Utrecht - Feyenoord. Dit zijn de karakteristieken van de eerste pot van FC Utrecht in 2023: 

FC Utrecht - Feyenoord 1-1 (1-0)
3 Jens Toornstra 1-0
90 Alireza Jahanbakhsh 1-1

Gele kaarten: Mike van der Hoorn, Mark van der Maarel (FC Utrecht), Oussama Idrissi (Feyenoord).

Toeschouwers: 20.857.

Scheidsrechter: Bas Nijhuis.

Opstelling FC Utrecht:
Vasilis Barkas; Sean Klaiber, Mike van der Hoorn, Modibo Sagnan, Mark van der Maarel; Can Bozdogan, Jens Toornstra (90+3. Naoki Maeda), Sander van de Streek (69. Luuk Brouwers); Taylor Booth (82. Daishawn Redan), Bas Dost (68. Tasos Douvikas), Othmane Boussaid (81. Amin Younes).

Opstelling Feyenoord:
Justin Bijlow; Marcus Pedersen, Jacob Rasmussen (59. Mats Wieffer), Dávid Hancko, Marcos Lopez (78. Ezequiel Bullaude); Lutsharel Geertruida, Orkun Kökcü, Sebastian Szymanski; Igor Paixāo (33. Oussama Idrissi), Danilo (59. Santiago Gimenez), Javairo Dilrosun (59. Alireza Jahanbakhsh).

AFGELOPEN: 1-1

90+10

Wat een zinderende wedstrijd was het, vanmiddag in Stadion Galgenwaard. Een echte kraker, die geen winnaar krijgt: 1-1. 

🔃 Opnieuw een wissel

90+2

Hoofdtrainer Michael Silberbauer voert nog een wissel door: Naoki Maeda lost Jens Toornstra af. 

⚽️ Het staat gelijk

90

Feyenoord komt op 1-1. De ingevallen Alireza Jahanbakhsh schiet de bal hard en hoog binnen in de korte hoek.

De extra speeltijd bedraagt liefst 10 minuten. 

🔃 Twee vervangingen

81

Twee vervangingen in de ploeg van FC Utrecht: Taylor Booth en Othmane Boussaid maken plaats voor Amin Younes en Daishawn Redan. Ook Feyenoord heeft gewisseld. Daar is Marcos Lopez vervangen door Ezequiel Bullaude. 

Spanning neemt toe

72

FC Utrecht heeft het lastig in deze fase. Feyenoord gaat aan kop in de Eredivisie en wil er alles aan doen die plek vast te houden. Het team uit Rotterdam zoekt meer en meer de aanval. Vooralsnog houdt FC Utrecht stand!

🔃 Wissels

68

Twee wissels aan Utrechtse zijde. Tasos Douvikas en Luuk Brouwers komen in de ploeg ter vervanging van Bas Dost en Sander van de Streek. 

🟨 Een derde kaart

60

De derde prent van de middag is voor Mark van der Maarel. De captain van de Utrechtse FC krijgt geel vanwege hands. 

🔃 Drie wissels bij Feyenoord

59

Arne Slot gooit de boel om bij Feyenoord. Jacob Rasmussen, Danilo en Javairo Dilrosun worden vervangen door Mats Wieffer, Alireza Jahanbakhsh en Santiago Gimenez. 

De bal rolt weer!

46

De tweede helft is van start in Stadion Galgenwaard. De 22 spelers die de eerste helft afsloten, zijn ook aan het tweede deel van de wedstrijd begonnen. 

Rust!

45

FC Utrecht speelt een sterke eerste helft tegen koploper Feyenoord en gaat verdiend met een 1-0 voorsprong de kleedkamer in. 

🟨 Twee keer geel

45

Een opstootje na een overtreding van Oussama Idrissi op Can Bozdogan. Scheidsrechter Bas Nijhuis geeft geel aan Mike van der Hoorn en Idrissi

🔃 Wissel bij Feyenoord

33

Een vroege wissel bij Feyenoord. Igor Paixāo wordt vervangen door Oussama Idrissi. 

De vijfde Deen

25

Michael Silberbauer maakt vandaag zijn debuut als Hoofdtrainer van FC Utrecht. Hij is de vijfde coach uit Denemarken die als hoofdtrainer in de Eredivisie actief is.

Welke vier landgenoten hem voorgingen? Dat hebben we ook paraat: Morten Olsen, Jon Dahl Tomasson, Ole Tobiasen en Frank Arnesen. 

Vroege voorsprong

18

Heerlijk, zo'n vroege voorsprong!

10

En wat een prachtige mozaïek bij de opkomst van de spelers! 

⚽️ GOOAAAAALLL!!!!

3

Ja!

Wat een droomstart voor FC Utrecht! 

Een aanval over rechts, de bal komt voor de voeten van Jens Toornstra en met een bekeken schot scoort hij de 1-0! Zijn eerste doelpunt voor FC Utrecht van dit seizoen zorgt voor een heel rappe voorsprong!

De wedstrijd is begonnen!

1

Na een indrukwekkende minuut stilte in Stadion Galgenwaard, waar de ruim 20.000 aanwezigen stilstonden bij het overlijden van voetbalicoon Pelé, is FC Utrecht - Feyenoord begonnen. 

Warming-up 📸

11.53 uur

In een zonnig Stadion Galgenwaard zijn de spelers van FC Utrecht begonnen aan de warming-up. Vele duizenden supporters zijn al van de partij. En onze fotograaf natuurlijk ook!

Natuurlijk: een programmaboekje! 📖

11.43 uur

Natuurlijk is er vandaag ook weer een programmaboekje!

In de gratis FC Today lees je onder meer een interview met Mark van der Maarel, staan Can Bozdogan en Orkun Kökcü in de spotlights, tref je een mooie poster aan van Stadion Galgenwaard... en nog veel meer!

Niet van de partij vanmiddag, of lees je liever online? Dat kan HIER

De elf van Feyenoord

11.29 uur

Ook de opstelling van Feyenoord is inmiddels bekend.

Arne Slot kan geen beroep doen op onder anderen oud-speler van FC Utrecht Quinten Timber, die vandaag vanwege een blessure niet zijn terugkeer maakt op het veld van Stadion Galgenwaard.

De spelersbussen zijn gearriveerd

11.16 uur

De spelersbussen zijn gearriveerd bij Stadion Galgenwaard. Als eerste kwam de bus van FC Utrecht aan, enkele minuten later arriveerde ook de bus van Feyenoord. Tientallen supporters stonden klaar om de FC Utrecht-spelers succes te wensen. 

Namen en rugnummers! 📋

11.01 uur

Daar is-ie: de eerste basiself van FC Utrecht in het jaar 2023!

Ten opzichte van de generale repetitie die de Utrechters op 30 december speelden in Waalwijk tegen RKC is er één wijziging in de ploeg van Hoofdtrainer Michael Silberbauer. Niet Fabian de Keijzer, maar Vasilis Barkas staat namelijk onder de lat. De Griek miste tijdens de eerste helft van het seizoen geen enkele speelminuut, moest de voorbije periode wel diverse oefenwedstrijden aan zich voorbij laten gaan maar is dus weer terug onder de lat om de herstart van de Eredivisie van meet af aan mee te maken.

Sfeeractie in voorbereiding 📸

10.33 uur

Een prachtige sfeeractie voorafgaand aan FC Utrecht - Feyenoord: de voorbereidingen ervoor zijn in volle gang!

'Iedereen wil zichzelf bewijzen'

10.19 uur

FC Utrecht - Feyenoord: het is de debuutwedstrijd van Michael Silberbauer als Hoofdtrainer van de Utrechtse FC.

Afgelopen vrijdag stond de Deen voor onze microfoon om zijn licht te laten schijnen over het duel met de Rotterdammers. “Het is een goede wedstrijd en het stadion is bijna uitverkocht”, reageert Hoofdtrainer Michael Silberbauer op de vraag wat hij ervan vindt dat zijn eerste wedstrijd tegen Feyenoord is. “Het is een erg goede tegenstander en dus direct een goede test voor ons. We kijken uit naar de wedstrijd.”

Bekijk de volledige vooruitblik: 

Victorie in Volendam

09.43 uur

De vorige wedstrijd die FC Utrecht speelde in de Eredivisie? FC Volendam-uit, op zaterdag 12 november. In het Kras Stadion werd het 0-4 voor FC Utrecht dankzij doelpunten van Taylor Booth, Bas Dost, Sander van de Streek en Can Bozdogan. 

Enkele foto's van die partij in het Kras Stadion: 

Facts & Figures

09.31 uur

Zoals Philip Freriks het zou zeggen in De Slimste Mens: Wat weet u van FC Utrecht - Feyenoord?

Tijd om je bij te praten over de wedstrijd van vandaag, aan de hand van feitjes en weetjes.

Wat wordt het vandaag? 🔮

08.49 uur

Tijd om je glazen bol af te stoffen! Welke uitslag verwacht jij vandaag bij FC Utrecht - Feyenoord? 

Als je 'm invult op Facebook, maak je kans op een mooi prijzenpakket!

De training van vrijdag 📸

08.37 uur

Onze fotograaf was vrijdag van de partij bij de training. Enkele van de foto's die hij maakte op het FC Utrecht Topsportcentrum in Overvecht:

Weet jij nog: de vorige FC Utrecht - Feyenoord?

08.23 uur

De vorige keer dat FC Utrecht tegen Feyenoord speelde in Stadion Galgenwaard? Toen werd het 3-1 voor de Domstedelingen

Weet jij nog wie toen, op 29 augustus 2021, de FC Utrecht-doelpunten scoorden? 

Nijhuis leidt eerste duel van 2023

08.02 uur

Bas Nijhuis is de scheidsrechter bij de eerste Eredivisiewedstrijd van FC Utrecht in dit kalenderjaar.

Een blik op het volledige arbitrale zestal: 

Volle bak vanmiddag

07.48 uur

Nu nog leeg, vanmiddag vol en ongetwijfeld kolkend: Stadion Galgenwaard.