1 - 3

FC Utrecht klopt Blauw Geel'38 en bekert door

FC Utrecht heeft zich ten koste van Blauw Geel'38 geplaatst voor de achtste finales van de TOTO KNVB Beker. Het team van Hoofdtrainer Michael Silberbauer had vanavond (donderdag) aan een sterke eerste helft voldoende om het verschil te maken in Veghel. Doelpunten van Sander van de Streek, Jens Toornstra en Tasos Douvikas leverden een 1-3 zege op in Noord-Brabant.

Liveblog laatst geupdate om:
12-01-2023 om 23.58

Bedankt voor de support! 👏

22.31 uur

FC Utrecht werd vanavond in Veghel gesteund door 297 meegereisde supporters. Bedankt voor de support, hier op het Prins Willem Alexander Sportpark!

Over awayday support gesproken: zondag speelt FC Utrecht in Deventer tegen Go Ahead Eagles, en voor die match zijn alle 400 beschikbare kaarten voor het uitvak reeds verkocht. Maximale support in De Adelaarshorst dus! 

Wedstrijd in beeld 📸

22.29 uur

Stromende regen of niet: onze fotograaf zat er. We bekijken de wedstrijd door zijn lens:

Statistieken 📊

22.19 uur

En nu we dan toch de boeken in aan het duiken zijn: ook een blik op de statistieken die horen bij Blauw Geel'38 - FC Utrecht: 

Karakteristieken

22.04 uur

Met de winst in deze bekerpot op zak pakken we er de karakteristieken eens bij. Dit zijn de gegevens die de boeken ingaan vandaag:

Blauw Geel’38 - FC Utrecht 1-3 (0-3)
2 Sander van de Streek 0-1
32 Jens Toornstra 0-2
42 Tasos Douvikas 0-3
69 Ben van den Nieuwenhof 1-3

Gele kaarten: geen.

Toeschouwers: 3.300.

Scheidsrechter: Jochem Kamphuis. 

Opstelling Blauw Geel’38:
Jordy Zielschot; Jay van Boxtel, Robin Voets, Migiel Zeller, Ymanuel Hurkmans (67. Hadi Bargian); Wouter op den Camp (85. Mathijs Haeve), Max Boonstoppel (67. Hugo van den Nieuwenhof), Ben van den Nieuwenhof, Lars Loermans (79. Vince Duits); Koen van der Zanden, Dave de Meij (79. Yassin Nasser).

Opstelling FC Utrecht:
Vasilis Barkas; Hidde ter Avest, Mike van der Hoorn, Modibo Sagnan, Nick Viergever (73. Djevencio van der Kust); Can Bozdogan, Jens Toornstra (46. Luuk Brouwers), Sander van de Streek (62. Daishawn Redan); Taylor Booth (46. Amin Younes), Tasos Douvikas, Othmane Boussaid (84. Naoki Maeda). 

Afgelopen!

90

Het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jochem Kamphuis heeft geklonken in Veghel. FC Utrecht bekert door dankzij een 1-3 overwinning op Blauw Geel'38 en gaat dus zaterdag de koker in! 

🔃 Maeda voor Boussaid

84

Nog een wissel in het team van FC Utrecht, dat na de rust minder kansen krijgt dan voor de break maar natuurlijk wel nog altijd op een 1-3 voorsprong staat. Naoki Maeda lost Othmane Boussaid af.

🔃 Van der Kust erin

73

Djevencio van der Kust komt erin bij FC Utrecht. Hij neemt de plaats in van Nick Viergever, voor wie de wedstrijd van vandaag zijn eerste is sinds FC Utrecht - AZ op 9 oktober.

⚽️ Blauw Geel'38 scoort

69

Blauw Geel'38 doet wat terug. In een fase van de wedstrijd waarin er vooral veel middenveldvoetbal wordt gespeeld, gaat Ben van den Nieuwenhof er ineens met de bal vandoor. Hij schuift 'm in de verre hoek binnen: 1-3.

🔃 Derde wissel

62

Een derde vervanging in de ploeg van FC Utrecht.

Sander van de Streek, de man die de 0-1 scoorde en niet veel later een gelijkmaker van Blauw Geel'38 voorkwam, is vervangen door Daishawn Redan. 

Kansen in de openingsfase

53

In de eerste minuten van de tweede helft zijn er diverse kansen voor FC Utrecht. Tasos Douvikas is tot twee keer toe gevaarlijk en Can Bozdogan onderneemt een doelpoging. Maar vooralsnog zonder verder succes; de score blijft bij 0-3.

🔃 Een dubbele wissel

46

Hoofdtrainer Michael Silberbauer voert een dubbele wissel door: Luuk Brouwers en Amin Younes staan aan de aftrap van de tweede helft. Jens Toornstra en Taylor Booth zijn achtergebleven in de kleedkamer.

Rust

45

Het is rust op het Prins Willem Alexander Sportpark. 

Dankzij doelpunten van Sander van de Streek, Jens Toornstra en Tasos Douvikas gaat FC Utrecht de pauze in met een ruime voorsprong: 0-3.

⚽️ Wat een beauty!

42

Wauw!

Wat een doelpunt!

Tasos Douvikas krijgt een bal in eerste instantie niet helemaal lekker onder controle, maar besluit vervolgens om uit te halen en dat doet hij buitengewoon goed. Snoeihard, en in de hoek: 0-3 voor FC Utrecht! 

⚽️ GOAL!

32

0-2!

Er wordt een overtreding gemaakt op Tasos Douvikas, aan de zijkant van het zestienmetergebied. Jens Toornstra meldt zich bij de bal en krult 'm bekwaam de verre hoek in. De marge van FC Utrecht is verdubbeld!

Kansen over en weer

25

Twee keer scheelt het maar weinig, of er valt weer een doelpunt in Veghel.

De eerste die dicht bij een treffer is, is Sander van de Streek. Een schot van de middenvelder van FC Utrecht spat uiteen op de lat.

Aan de andere kant van het veld ontstaat vervolgens een kans voor Ben van den Nieuwenhof. De Blauw Geel'38-aanvaller ziet zijn inzet gekeerd door Vasilis Barkas. Knap keeperswerk van de Griek!

Voorsprong

14

Een klein kwartier gespeeld in Noord-Brabant, waar FC Utrecht er in het openingskwartier dus in is geslaagd de felbegeerde voorsprong te pakken.

Naar schatting zijn er zo'n 3.500 supporters van de partij in Veghel, waaronder 297 meegereisde fans uit de Domstad. Die lieten zich net al goed horen en zongen Hoofdtrainer Michael Silberbauer toe. 

⚽️ GOAL!

2

Zo, dat is nog eens een superstart voor FC Utrecht, zeg!

Er staat precies 1 minuut en 15 tellen op het scorebord als het al raak is. Van dichtbij werkt Sander van de Streek de bal achter Jordy Zielschot: 0-1 voor FC Utrecht! 

De bal rolt!

1

De wedstrijd is begonnen! Na een sfeervolle opkomst van de spelers rolt de bal op het Veghelse kunstgras.

In deze formatie is FC Utrecht begonnen aan de partij: 

Warming-up 📸

19.47 uur

Over een klein kwartier begint de bekerwedstrijd. Het regent al de hele dag in Veghel, en het ligt niet in de lijn der verwachting dat het vanavond nog droog wordt hier. 

De elf van Blauw Geel'38

19.28 uur

Ook de opstelling van Blauw Geel'38 is inmiddels bekend. Trainer Niels van Casteren heeft in zijn basiself geen plek ingeruimd voor Yassin Nasser, een middenvelder die in het verleden zes wedstrijden namens Jong FC Utrecht speelde. Nasser, geboren en getogen in Veghel, zit wel bij de wedstrijdselectie en kan dus invallen.

De spelers zijn er! 📸

19.08 uur

De spelers van FC Utrecht zijn gearriveerd in Veghel. Tientallen kids wachtten de voetballers van de Utrechtse FC op en maakten van de gelegenheid gebruik om selfies te scoren. Onze fotograaf legde de aankomst van de spelersbus bij het Prins Willem Alexander Sportpark vast:

Namen en rugnummers

18.53 uur

Zie hier: de basiself van FC Utrecht van vandaag.

Ten opzichte van de wedstrijd van afgelopen zondag drie wijzigingen in de equipe van Hoofdtrainer Michael Silberbauer. Hidde ter Avest, Nick Viergever en Tasos Douvikas staan aan de start, in plaats van Sean Klaiber, Mark van der Maarel en Bas Dost. Laatstgenoemde is vanwege blijde familieomstandigheden niet aanwezig vanavond.

Kamphuis heeft de leiding

18.28 uur

Scheidsrechter Jochem Kamphuis heeft vanavond de leiding over de wedstrijd, hier in Veghel.

Bij Eredivisiewedstrijden is het tegenwoordig gebruikelijk dat er naast het arbitrale kwartet ook een videoscheidrechter en een assistent-VAR worden aangesteld. In deze fase van de TOTO KNVB Beker wordt er nog niet met arbitrale zestallen gewerkt, maar met een arbitraal kwartet. 

Even rondkijken

17.57 uur

Het mediateam is gearriveerd in Veghel!

De hoogste tijd dus om even rond te kijken op het Prins Willem Alexander Sportpark. 

Test je bekerkennis

17.36 uur

Hoe zit het met jouw kennis over FC Utrecht in de TOTO KNVB Beker? 

Speel de quiz op Instagram Stories en kijk of het je lukt alle vijf de vragen goed te beantwoorden!

Pak je glazen bol er maar bij!

14.40 uur

Tijd om de glazen bol af te stoffen! Wat denk jij dat het vanavond wordt bij Blauw Geel'38 - FC Utrecht?

Laat je voorspelling achter op Facebook en maak daarmee kans op een mooi prijzenpakket!

FC Utrecht TV in teken van bekerpot 📺

12.59 uur

Natuurlijk is het ook hét thema van de nieuwste aflevering van FC Utrecht TV: de bekerwedstrijd tegen Blauw Geel'38. Middenvelder Luuk Brouwers, die uit het niet ver van Veghel gelegen dorp Lieshout komt, is deze week te gast in de studio. 

Veel kijkplezier!

❤️🤍 🆚 🔵🟡

12.33 uur

FC Utrecht speelde door de jaren heen al tegen de nodige teams die in de kleuren blauw en geel aantraden. Wat te denken van natuurlijk RKC Waalwijk en SC Cambuur, maar bijvoorbeeld ook het Italiaanse Parma en het Engelse Southampton.

We zijn even de archieven ingedoken en dat heeft onder meer deze foto's opgeleverd:

Silberbauer blikt vooruit 🗣

11.48 uur

Natuurlijk: Eredivisionist FC Utrecht is vanavond de favoriet in het bekerduel met het in de Derde Divisie Zondag uitkomende Blauw Geel'38. Maar, zo weet ook Hoofdtrainer Michael Silberbauer van FC Utrecht: favoriet zijn is één ding, het gaat erom dat je het ook daadwerkelijk laat zíen.

Silberbauer blikt vooruit op het bekerduel: 

De tegenstander onder de loep

11.12 uur

Het eerste elftal van Blauw Geel’38 komt uit in de Derde Divisie Zondag. In die competitie nemen de Brabanders het onder meer op tegen het Utrechtse USV Hercules en clubs als UDI’19, vv Gemert en OJC Rosmalen. Slechts twee teams pakten dit seizoen tot nu toe meer punten dan Blauw Geel’38: koploper ADO’20 en achtervolger VVSB; een ploeg die FC Utrecht enkele jaren geleden nog trof in de halve finale van het bekertoernooi.

Een nadere kennismaking met de club uit Veghel? Lees dan DIT artikel.

Winst in Woerden

10.29 uur

FC Utrecht stroomde in de eerste ronde van het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker in. In Woerden zorgden treffers van Sander van de Streek (2) en Sean Klaiber voor een 0-3 zege op Sportlust’46.

Enkele foto’s van dat duel:

De route van Blauw Geel'38

09.52 uur

Voor Blauw Geel’38 begon het bekertoernooi dit seizoen in de tweede kwalificatieronde. Daarin was de ploeg uit Veghel in een Brabantse derby met 4-0 te sterk voor Baronie. De tegenstander uit Breda moest doelpunten slikken van Dave de Meij, Lars Loermans, Koen van der Zanden en Ben van den Nieuwenhof.

In de eerste ronde van het hoofdtoernooi was Blauw Geel’38 opnieuw vier keer trefzeker, maar dan in Beverwijk tegen RKVV DEM. Goals van Koen van der Zanden (2), oud-speler van Jong FC Utrecht Yassin Nasser en Ben van den Nieuwenhof leverden een overtuigende 1-4 zege op.