Jong FC Utrecht swingt in De Vliert naar driepunter

06 januari 2023

Utrechtse beloftenploeg wint met 1-4 van FC Den Bosch.

Jong FC Utrecht speelde vanavond (vrijdag) een dijk van een wedstrijd tegen FC Den Bosch en werd navenant beloond. Doelpunten van Derensili Sanches Fernandes (2), Julliani Eersteling en Mees Rijks zorgden voor een 1-4 overwinning voor het team van Hoofdtrainer Darije Kalezic. 

Het is de kers op de taart. In de derde minuut van de blessuretijd gaat de net ingevallen Aurelio Oehlers enkele FC Den Bosch-spelers voorbij en legt hij de bal bij de tweede paal panklaar voor Mees Rijks. Die aanvaller pakt het cadeautje dat Oehlers hem aanbiedt dankbaar én doortastend uit. Pats, raak: FC Den Bosch 1, Jong FC Utrecht 4. 

Twintig Utrechtse schoten
Wat van die score het mooiste is, is dat er niets op valt af te dingen. Jong FC Utrecht is de hele avond heer en meester in ‘s-Hertogenbosch. De ploeg van Hoofdtrainer Darije Kalezic produceert liefst twintig schoten, waarvan er negen onder de lat en tussen de palen gemikt zijn en er uiteindelijk vier resulteren in een doelpunt. FC Den Bosch zet daar slechts drie schoten op doel tegenover.

Eersteling trefzeker
Julliani Eersteling is, halverwege de eerste helft, als eerste trefzeker in Stadion De Vliert. In een fase waarin de Utrechters kans op kans stapelen, is hij degene die uiteindelijk de ban breekt. Na een corner van Eliano Reijnders en een kopbal van Rijks valt de bal voor de voeten van de rechtsback, die overtuigend uithaalt: 0-1.

Counter uit het boekje
De misschien wel mooiste treffer van de avond wordt na een uur spelen gemaakt. FC Den Bosch krijgt een corner en dat levert een kopkans op voor Anass Ahannach. De bal wordt in de kiem gesmoord en weggewerkt, waarna Reijnders ermee aan de haal gaat. Hij bedient de over de linkerflank mee opkomende Yannick Leliendal, die na een imponerende rush de bal voorzet. Daar heeft Derensili Sanches Fernandes inmiddels positie gekozen. En hij rondt de klus bekwaam af: 0-2.

Sanches Fernandes evenaart record
Sanches Fernandes evenaart met die treffer een record dat op naam staat van Nick Venema. De aanvaller is nu namelijk in vier competitiewedstrijden op rij rechtstreeks betrokken bij een doelpunt. In die reeks van vier partijen is Sanches Fernandes nu goed voor vier goals en twee assists. 

Vanaf een meter of dertig raak
Als Joey Konings na een vrije trap van Ahannach halverwege de tweede helft de bal binnenkopt en voor de 1-2 zorgt, lijkt het heel even spannend te worden in de provinciehoofdstad van Noord-Brabant. Maar aan het wankelen krijgen de de Brabanders de Utrechters niet. En aan alle Bossche illusies komt drie minuten voor tijd een einde. Keeper Wouter van der Steen komt ver uit zijn doel, maar heeft buiten Sanches Fernandes gerekend, die de bal in zijn bezit krijgt en vanaf een meter of dertig bekwaam afrondt: 1-3.

Komende twee maandagen thuis
Jong FC Utrecht mag maandag alweer aan de bak. Die dag komt Jong AZ op bezoek in Utrecht. Op Sportcomplex Zoudenbalch gaat de bal dan om 20.00 uur rollen. Een week later, op maandag 16 januari, ontvangt Jong FC Utrecht aan de Koningsweg FC Dordrecht. 

FC Den Bosch - Jong FC Utrecht 1-4 (0-1)
25. Julliani Eersteling 0-1
61. Derensili Sanches Fernandes 0-2
67. Joey Konings 1-2
88. Derensili Sanches Fernandes 1-3
90+3. Mees Rijks 1-4

Gele kaarten: Steven van der Heijden, Evangelos Patoulidis, Faris Hammouti (FC Den Bosch), Mees Rijks (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 4.484.

Scheidsrechter: Kevin Puts.

Opstelling FC Den Bosch:
Wouter van der Steen; Rik Mulders (83. Jorn van Hedel), Victor van den Bogert (46. Dylan Ryan), Teun van Grunsven, Nick de Groot; Steven van der Heijden, Anass Ahannach, Faris Hammouti (71. Dino Haliloviv); Ryan Leijten (46. Nikolaj Möller), Joey Konings, Evangelos Patoulidis (67. Sebastiaan van Bakel).

Opstelling Jong FC Utrecht:
Calvin Raatsie; Julliani Eersteling, Ruben Kluivert (46. Rick Meissen), Christopher Mamengi, Yannick Leliendal; Rocco Robert Shein (59. Rafik El Arguioui), Olivier van Eldik; Derensili Sanches Fernandes, Eliano Reijnders, Lynden Edhart (90+1. Aurelio Oehlers); Mees Rijks.