Jong FC Utrecht pakt verdienstelijk punt tegen De Graafschap

30 januari 2023

Vermakelijk duel met Superboeren eindigt onbeslist: 1-1.

De beloftenploeg heeft vanavond (maandag) een punt gepakt in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap. Op Sportcomplex Zoudenbalch zette Aurelio Oehlers de Utrechtse talenten op een 1-0 voorsprong. In een tweede helft vol talloze mogelijkheden voor beide ploegen wist Rio Hillen de gelijkmaker op het bord te zetten. Dat was tevens de eindstand.

Aurelio Oehlers dribbelt dreigend op de helft van tegenstander De Graafschap richting het doel van doelman Hidde Jurjus. De flankspeler twijfelt niet en ziet zijn kans schoon om de trekker maar eens over te halen. Een hard schot zet de goalie van de Superboeren op het verkeerde been en Jong FC Utrecht pakt de leiding in Utrecht, 1-0 dankzij Oehlers!

Aantrekkelijk duel
Jong FC Utrecht en De Graafschap leggen vanaf een meer dan vermakelijke wedstrijd op de mat aan de Koningsweg in Utrecht. Voordat de Domstedelingen de voorsprong pakken heeft Eliano Reijnders met een fraai schot de mogelijkheid op de openingstreffer, maar daar is doelman Jurjus nog een sta-in-de-weg. Een heerlijke pass van Mees Rijks op Derensili Sanches Fernandes wordt even later bijna bekroond met een doelpunt, maar ook die kans levert geen doelpunt op.

Ook kansen voor uitploeg
Daarentegen zijn het ook de Superboeren die zich regelmatig melden voor het doel van Fabian de Keijzer. Camiel Neghli ziet zijn inzet naast het doel van De Keijzer verschijnen en in het tweede bedrijf is het Alexander Büttner die de Utrechtse keeper aan het wankelen probeert te brengen. Maar De Keijzer is scherp, stopt de afstandspegel van Büttner en keept een uitstekende wedstrijd. Even weet hij met zijn vingertoppen ook nog een geplaatst schot van Giovanni Korte tot hoekschop te verwerken.

Slotfase op en neer
Dat beide ploegen geen genoegen nemen met een punt blijkt wel uit de aanvallende slotfase. Een hoog tempo, veel dieptepasses maar beide doelmannen weten in die laatste vijftien minuten het doel schoon te houden. Sanches Fernandes weet een voorzet nog bijna tegen de touwen te tikken, maar hij ziet zijn intikkertje net naast het Gelderse doel verdwijnen.

Vrijdag naar Almelo
Aankomende vrijdag mogen de Utrechtse talenten opnieuw aantreden. Dan gaat de ploeg van Hoofdtrainer Darije Kalezic op bezoek bij Heracles Almelo. Om 20.00 uur wordt er vrijdagavond afgetrapt in Erve Asito in Overijssel. Op 13 februari is vervolgens Telstar de tegenstander op Sportcomplex Zoudenbalch.

Jong FC Utrecht – De Graafschap 1-1 (1-0)
25. Aurelio Oehlers 1-0
58. Rio Hillen 1-1