Jong FC Utrecht aan de bak tegen Jong AZ

09 januari 2023

Team van Hoofdtrainer Darije Kalezic speelt vanavond (maandag) tegen Alkmaarse beloftenploeg.

Jong FC Utrecht kruist vanavond (maandag) de degens met Jong AZ. Het beloftenonderonsje begint op Sportcomplex Zoudenbalch om 20.00 uur.

Een dijk van een wedstrijd speelde Jong FC Utrecht afgelopen vrijdag in ’s-Hertogenbosch. In Stadion De Vliert zorgden doelpunten van Derensili Sanches Fernandes (2), Julliani Eersteling en Mees Rijks voor een even ruime als verdiende overwinning voor de Utrechtse beloftenploeg: 1-4. Van de laatste vier partijen die de talentenploeg uit de Domstad speelde, werden er drie omgezet in winst.

In balans
Negen keer speelden Jong FC Utrecht en Jong AZ tegen elkaar in de Eerste Divisie, en beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd: vier keer wonnen de Utrechters, vier keer zegevierden de Alkmaarders en één onderling duel eindigde onbeslist. De laatste vijf ontmoetingen tussen de beloftenteams van FC Utrecht en AZ leverden telkens een winnaar op, en ook in alle gevallen met een marge van slechts één doelpunt.

Jong AZ hoogst geklasseerde beloftenploeg
Van de vier beloftenteams die deelnemen aan de Keuken Kampioen Divisie, staat Jong AZ er op de ranglijst het beste voor. De equipe van trainer Maarten Martens bezet de zevende positie. Afgelopen vrijdag speelden de Noord-Hollanders met 1-1 gelijk tegen ranglijstaanvoerder Heracles Almelo.

Tickets online en aan de kassa’s verkrijgbaar
Tickets voor het duel met Jong AZ zijn ONLINE verkrijgbaar en vanavond vanaf 19.00 uur ook te koop bij de kassa’s van Sportcomplex Zoudenbalch. Gouden Seizoenkaarthouders kunnen HIER een gratis ticket bestellen voor de wedstrijd van vanavond. Dat ticket, en niet het Seizoenkaartpasje, is een geldig entreebewijs voor het duel met de Alkmaarders.

Live verslag via Twitter en Instagram Stories
Wie niet van de partij is vanavond op Sportcomplex Zoudenbalch, kan via Twitter en Instagram Stories het verslag van de wedstrijd volgen. Ook is de wedstrijd rechtstreeks te zien op ESPN.