Joep Timmerman wint FC Utrecht eCup

06 januari 2023

Hoevelaker verslaat Matthijs Hoffman in zinderende finale van FC Utrecht eSports-toernooi.

Joep Timmerman is de winnaar van de FC Utrecht eCup. De Hoevelaker was woensdagmiddag in Stadion Galgenwaard in een zinderende finale te sterk voor Matthijs Hoffman uit Julianadorp. De derde plek in het FC Utrecht eSports-toernooi was voor Amersfoorter Marijn van Achterberg.

Aan de finaledag in Stadion Galgenwaard gingen vier kwalificatietoernooien vooraf. Per qualifier plaatsten vier spelers zich voor het eindtoernooi, dat onder toeziend oog van FC Utrecht’s eSporters Tim Spaan en Tygo van Splunteren werd afgewerkt in het spelershome van Stadion Galgenwaard.

Na een spannende groepsfase waren nog acht van de zestien deelnemers in de race. Uiteindelijk stonden Timmerman en Hoffman in de eindstrijd tegenover elkaar, en die werd in het voordeel van Timmerman beslist. Hij won niet alleen een prachtige beker, maar ook 12.000 FIFA Points. Hoffman’s tweede plek leverde hem een PlayStation 5-gamebox op en de als derde geëindigde Van Achterberg won een FC Utrecht-pakket. Niemand ging met lege handen naar huis: alle zestien gamers kregen twee tickets voor de Eredivisiewedstrijd FC Utrecht – Excelsior.