InnovatietripNL bezoekt Stadion Galgenwaard

25 januari 2023

Deelnemers zorginspiratiereis bezoeken thuisbasis FC Utrecht.

Een gezelschap van ondernemers, zorgprofessionals, bestuurders en managers uit de gezondheidszorg bezochten afgelopen week Stadion Galgenwaard tijdens een inspiratietrip langs innoverende bedrijven in Nederland.

Binnen FC Utrecht is de ambitie om zowel op, als buiten het voetbalveld door te ontwikkelen. Hiervoor is FC Utrecht Next opgericht, om samen met partners in te springen op innovaties. Hoofdsponsor T-Mobile is vanaf de start van het Innovatieplatform betrokken en ondersteunt de club bij innovaties op meerdere levels, waaronder Sports Performance & Health en Stadion & Gebied. Zo hebben beide partijen gezorgd voor het debuut van World League Live, de slimme prullenbak en de Holobox.

Op het gebied van Sports Performance & Health neemt het aantal innovaties toe, waaronder innovaties die een bijdrage leveren aan de gezondheidszorg in ons land. FC Utrecht biedt middels FC Utrecht Next partners de mogelijkheid om innovaties te laten debuteren binnen de omgeving van de FC. Dit was de aanleiding voor InnovatietripNL om samen met de deelnemers van de zorginspiratiereis, een tweedaagse reis langs verschillende innoverende bedrijven in de zorgsector, een bezoek te brengen aan Stadion Galgenwaard op donderdag 19 januari.

In de middag ontvingen FC Utrecht en Innovatiemanager van T-Mobile Ewout Karel alle deelnemers. Na een enthousiaste eyeopener betreft innovatie en het openstaan voor nieuwe kansen, was het de beurt aan verschillende zorginnovaties die hun verhaal presenteerden aan de groep deelnemers. Zo vertelden de oprichters van Feelee, Care Riing en Yumen Bionics wat hun innovatie zou kunnen betekenen voor de zorgindustrie. Daarbij kon middels de app Howdi, ontwikkeld door T-Mobile, direct het contact gelegd worden tussen innovatie en ge├»nteresseerden.

Samen met hoofdsponsor T-Mobile, en FC Utrecht Next, blijft FC Utrecht zichzelf ontwikkelen en kansen bieden aan start-ups.