'Het is toch een soort van thuis'

26 januari 2023

De tegel van... Ruud, Sven en Sanne Verstegen.

Je hebt ze ongetwijfeld gezien: de tegels in de Grâchmuur in Stadion Galgenwaard. Ook dit seizoen lichten we in deze rubriek op FCUtrecht.nl telkens één van die door supporters geplaatste tegels uit. Want: elke tegel heeft zijn eigen verhaal.

Voor de vierde keer in het seizoen 2022/2023 nemen we de Zuidzijde van Stadion Galgenwaard onder de loep. Daar in de gracht vinden we de tegel terug van vader Ruud Verstegen, zoon Sven en dochter Sanne, wonend in het Flevolandse Almere en fanatieke supporters in vak P.

“Ik moet zeggen dat we niet een heel specifieke reden hadden om de tegel te laten plaatsen”, opent vader Ruud het gesprek. “Het is toch een soort van thuis en we vonden het vooral heel erg leuk om een tegel te laten zetten. Ik ben zelf in Utrecht opgegroeid en het is altijd weer mooi om met z’n drietjes naar de wedstrijden te gaan. Het is een soort familie-uitje”, aldus Ruud, die oud-speler Michael Mols nog altijd als een van zijn grootste voorbeelden ziet: “Wij hebben zelf vrienden in Schotland. Zij zijn weliswaar supporter van Celtic, maar zelfs die mensen kunnen als rivaal van Glasgow Rangers Mols enorm waarderen. Van buitenaf gezien is het een mooi persoon en een fantastische voetballer.”

Sinds zijn twaalfde heeft Ruud al een seizoenkaart van de Utrechtse FC. Voor mooie herinneringen moeten we toch bij zijn zoon zijn, die nog veel wedstrijden als de dag van gisteren kan herinneren. 2 december 2012 is bijvoorbeeld zo’n datum die bij Sven nog vers in het geheugen staat gegrift: “Een van mijn eerste wedstrijden die ik me nog heel goed kan herinneren was de thuiswedstrijd tegen AZ van toen. Jacob Mulenga scoorde met een soort halve omhaal in de kruising de winnende treffer, het werd destijds 2-1.”