2 - 2

FC Utrecht oogst punt in Deventer

FC Utrecht heeft ook in de tweede competitiewedstrijd van het kalenderjaar 2023 gelijkgespeeld. Werd het vorige week in Stadion Galgenwaard 1-1 tegen Feyenoord, vanmiddag (zondag) eindigde het uitduel met Go Ahead Eagles in 2-2. 

Liveblog laatst geupdate om:
15-01-2023 om 21.13

'We zijn teleurgesteld'

18.06 uur

Hoofdtrainer Michael Silberbauer reageert na afloop van Go Ahead Eagles - FC Utrecht. De oefenmeester is teleurgesteld over de late gelijkmaker die FC Utrecht incasseerde in De Adelaarshorst. Echter ziet de Deen voldoende aanknopingspunten voor de volgende wedstrijd.

'Dit voelt als een nederlaag'

17.47 uur

Met zijn 42e Eredivisiedoelpunt namens FC Utrecht werd Sander van de Streek bekroond als meest doelpuntrijke FC Utrecht speler deze eeuw. De doelpuntenmaker stond na afloop van het duel in Deventer voor de camera.

Wedstrijd in beeld 📸

16.54 uur

Go Ahead Eagles - FC Utrecht door de lens van onze fotograaf:

Een blik op de cijfers

16.51 uur

FC Utrecht kwam in het duel met Go Ahead Eagles tot meer schoten op doel, maar moest aan het einde van de rit genoegen nemen met een punt.

Sylla Sow, de maker van de gelijkmaker, speelde in het verleden nog voor de Domstedelingen. Sow kwam tot één invalbeurt namens FC Utrecht in de Eredivisie en speelde met Jong FC Utrecht 81 partijen in de Keuken Kampioen Divisie.

Karakteristieken

16.41 uur

Een bewogen middag was het in Deventer. Volop strijd, veel energie, bij vlagen ook goed voetbal. Dit zijn de karakteristieken die horen bij editie 2022/2023 van de Eredivisiepot Go Ahead Eagles - FC Utrecht:

Go Ahead Eagles - FC Utrecht 2-2 (1-2)
3. Willum Willumsson (eigen doelpunt) 0-1
10. Bobby Adekanye 1-1
13. Sander van de Streek 1-2
90. Sylla Sow 2-2

Gele kaarten: Willum Willumsson, Tesfaldet Tekie, Jamal Amofa (Go Ahead Eagles), Sean Klaiber (FC Utrecht).

Toeschouwers: 9.793.

Scheidsrechter: Joey Kooij.

Opstelling Go Ahead Eagles:
Jeffrey de Lange; Jamal Amofa, Gerrit Nauber (67. Federico Mattiello), Jay Idzes, Mats Deijl; Tesfaldet Tekie (67. Sylla Sow), Enric Llansana (85. Finn Stokkers); Willum Willumsson, Oliver Edvardsen; Isac Lidberg, Bobby Adekanye (74. Rashaan Fernandes). 

Opstelling FC Utrecht:
Vasilis Barkas; Sean Klaiber, Mike van der Hoorn, Modibo Sagnan, Mark van der Maarel; Can Bozdogan, Jens Toornstra (20. Luuk Brouwers), Sander van de Streek (85. Hidde ter Avest); Taylor Booth (85. Tasos Douvikas), Bas Dost, Amin Younes (67. Othmane Boussaid).

⚽️ 2-2...

90

Het staat weer gelijk.

Vanuit de kluts valt de bal voor de voeten van voormalig FC Utrecht'er Sylla Sow, die van dichtbij het laatste zetje aan de bal geeft en voor de 2-2 zorgt.

🔃 Twee wissels

85

Sander van de Streek en Taylor Booth verlaten het veld. De FC Utrecht'ers worden vervangen door Hidde ter Avest en Tasos Douvikas.

Ook een vervanging bij de thuisploeg, waar aanvaller Finn Stokkers de plek inneemt van middenvelder Enric Llansana.

Slotfase aangebroken

80

De slotfase is nu echt aangebroken in De Adelaarshorst, waar het inmiddels weer is gaan regenen.

FC Utrecht wordt door Go Ahead Eagles teruggedrongen, ondertussen loerend op snelle uitbraken via onder anderen Othmane Boussaid en Taylor Booth.

🔃 De thuisploeg wisselt

74

Nog een wissel bij de thuisploeg: Rashaan Fernandes neemt bij het Go Ahead Eagles van René Hake de plek in van Bobby Adekanye.

Een kwartier te spelen nog in Deventer, waar FC Utrecht nog altijd aan de leiding gaat maar de thuisploeg er alles aan gelegen is om een serie van tien competitieduels zonder nederlaag vanmiddag niet te laten eindigen.

Supersave!

71

Wat een wereldredding van Vasilis Barkas!

De keeper van FC Utrecht voorkomt met een bijna buitenaards goede reflex dat Oliver Edvardsen van dichtbij raak schiet. Edvardsen, clubtopscorer van Go Ahead Eagles, lijkt het bijna niet te kunnen geloven dat die bal er niet in ging. Klasse van de FC Utrecht-keeper! 

🔃 Boussaid lost Younes af

67

Othmane Boussaid komt bij FC Utrecht in de ploeg als vervanger van Amin Younes.

Tegelijkertijd twee wissels bij Go Ahead Eagles, dat Sylla Sow en Federico Mattiello brengt in plaats van Tesfaldet Tekie en Gerrit Nauber.

Sterke fase

60

Een sterke fase nu van FC Utrecht.

Na een heerlijke voorzet van Taylor Booth krijgt Sander van de Streek een kopkans. De bal eindigt in de handen van Jeffrey de Lange, die een minuut of anderhalf later ziet hoe Can Bozdogan na een fraaie aanval van FC Utrecht de bal net naast zijn doel schiet.

Weinig kansen

53

Waren er voor de rust al weinig kansen in Deventer, die lijn wordt na de break vooralsnog doorgetrokken. Het is een bij vlagen rommelige wedstrijd, waarin door beide ploegen hard wordt gewerkt maar de eindpass vaak niet aankomt.

De tweede helft is begonnen

46

De bal rolt weer in De Adelaarshorst, waar de tweede helft van Go Ahead Eagles - FC Utrecht is begonnen.

Er is door beide trainers, respectievelijk René Hake en Michael Silberbauer, niet gewisseld halverwege. Het weer is wel wat bijgetrokken ten opzichte van een uurtje geleden: het is inmiddels droog in Deventer.

Voorsprong

45

Van de laatste 23 Eredivisiewedstrijden waarin FC Utrecht halverwege aan de leiding ging, verloor de ploeg uit de Domstad er slechts één. Dat was eerder dit seizoen, op bezoek bij FC Emmen. Toen ging het in de tweede helft van 1-2 naar 3-2.

Mijlpaal 👏

45

Wat een mijlpaal voor Sander van de Streek!

Om de top 5 van FC Utrecht-doelpuntenmakers in de Eredivisie deze eeuw maar even compleet te maken:
1 Sander van de Streek, 42 goals
2 Sébastien Haller, 41 goals
3 Stefaan Tanghe, 39 goals
4 Jacob Mulenga, 37 goals
5 Gyrano Kerk, 36 goals

Rust!

45

Het is rust in Deventer, waar aan de eerste helft vijf minuten blessuretijd werden toegevoegd. Het spel golft in Overijssel op en neer, met kansen over en weer. 

FC Utrecht staat na 45 intense minuten met 1-2 voor. 

🟨 Twee keer geel

33

Scheidsrechter Joey Kooij heeft inmiddels twee keer geel gegeven. In beide gevallen werden spelers van Go Ahead Eagles op de bon geslingerd. Willum Willumsson werd bestraft voor een overtreding op Amin Younes, Tesfaldet Tekie ging het boekje van de arbiter in na een overtreding op Can Bozdogan.

Van de Streek schuift op

26

Het doelpunt dat Sander van de Streek na een klein kwartier spelen scoorde, was zijn 42ste Eredivisietreffer als speler van FC Utrecht.

Daarmee passeert Van de Streek op de clubtopscorerslijst aller tijden Sébastien Haller. De middenvelder uit Barneveld staat nu op een gedeelde zevende plaats met Erik Willaarts. Het volgende target van Van de Streek: Willy Carbo, die in de Eredivisie 43 goals maakte in het shirt van FC Utrecht.

🔃 De eerste wissel

20

Noodgedwongen al een vroege wissel in de equipe van FC Utrecht. Jens Toornstra kan de partij niet voortzetten en wordt vervangen door Luuk Brouwers, die De Adelaarshorst goed kent; hij speelde er in het verleden enkele seizoenen. 

De formatie

18

Door al die doelpunten in de openingsfase nog niet eens aan toegekomen: het delen van de formatie waarin FC Utrecht vandaag aan de partij is begonnen. 

⚽️ Opnieuw aan de leiding: 1-2!

13

Alweer is het raak in De Adelaarshorst!

Sander van de Streek zorgt met een bekwaam diagonaal schot voor een hernieuwde voorsprong voor FC Utrecht, dat na een knotsgek openingskwartier nu met 1-2 aan de leiding gaat tegen Go Ahead Eagles.

⚽️ Adekanye maakt gelijk

10

Van de snelle voorsprong heeft FC Utrecht maar kort mogen genieten. Bobby Adekanye heeft met zijn vijfde goal van dit seizoen de stand op 1-1 gebracht. Het doelpunt volgt na een korte fase van flinke druk van Go Ahead Eagles.

⚽️ Het is al raak! 0-1!

3

Ja! Het is al raak! Wat een start voor FC Utrecht!

Amin Younes neemt een vrije trap en brengt de bal in de zestienmeter van Go Ahead Eagles. Daar kopt Willum Willumsson de bal per abuis in zijn eigen doel: 0-1 voor de Utrechtse FC!

We zijn begonnen!

1

De bal rolt in Deventer, waar voorafgaand aan de wedstrijd een prachtige sfeeractie te zien was ter gelegenheid van het 120-jarige bestaan van de ploeg uit Overijssel.

Het weer is hier vandaag trouwens behoorlijk onstuimig. Het waait, het regent bij vlagen: guur en koud.

Warming-up 📸

14.08 uur

De warming-up is in volle gang, de aftrap komt dichterbij.

Middenvelder Luuk Brouwers komt vandaag de nodige oude bekenden tegen. Hij maakte afgelopen zomer de overstap van Go Ahead Eagles naar FC Utrecht. Brouwers speelde 66 competitieduels voor de ploeg uit Overijssel en scoorde daarin 11 keer.

De elf van de tegenstander

13.41 uur

Het Go Ahead Eagles van voormalig trainer van FC Utrecht René Hake staat vandaag met de volgende elf namen aan de start: Jeffrey de Lange, Mats Deijl, Gerrit Nauber, Jay Idzes, Isac Lidberg, Bobby Adekanye, Tesfaldet Tekie, Willum Willumsson, Enric Llansana, Oliver Edvardsen, Jamal Amofa.

Edvardsen is met 5 doelpunten clubtopscorer van het team uit Deventer. Adekanye en Lidberg volgen met 4 doelpunten. Met Adekanye is ook de Overijsselse Koning van de Assist genoemd: de aanvaller bereidde 4 treffers voor.

Van de partij! 🚏

13.24 uur

De spelersbus is gearriveerd bij De Adelaarshorst.

Eén van de voetballers die uit de touringcar stapte: Derensili Sanches Fernandes. Hij behoort voor het eerst sinds 28 augustus tot de wedstrijdselectie van het eerste elftal van FC Utrecht. De aanvaller was in de laatste 5 partijen die hij met Jong FC Utrecht speelde in de Keuken Kampioen Divisie goed voor 4 goals en 2 assists.

De opstelling

13.03 uur

Met deze spelers gaat FC Utrecht vanmiddag van start in De Adelaarshorst.

Ten opzichte van het bekerduel van afgelopen donderdag een viertal wijzigingen aan Utrechtse zijde. Bas Dost keert terug in de spits, Amin Younes staat in de basis en dat geldt ook voor Sean Klaiber en Mark van der Maarel

Voor Younes is het de tweede keer dat hij in de Utrechtse basiself staat. De vorige keer dat de international van Duitsland namens FC Utrecht aan de start stond, was op 2 oktober in een uitduel met Excelsior, dat met 0-1 werd gewonnen.

Feitjes en weetjes 📊

12.46 uur

Vaste prik op ons YouTube-kanaal: een video vol leuke feitjes en weetjes, in aanloop naar een wedstrijd. 

Je voordat de bal straks gaat rollen nog even verdiepen in deze achtergrondinformatie? Bekijk dan de video!

Wat voorspel jij? 🔮

12.35 uur

Go Ahead Eagles - FC Utrecht: wat zegt jouw glazen bol over de wedstrijd van vandaag?

Geef je voorspelling door via Facebook en maak daarmee kans op mooie prijzen!

Mediateam gearriveerd! 📸

12.23 uur

Het mediateam van FC Utrecht is gearriveerd in Deventer. Meteen even een kijkje nemen bij het veld!

Silberbauer blikt vooruit 🗣

10.16 uur

Natuurlijk stond hij ook in aanloop naar Go Ahead Eagles-uit voor onze camera: Hoofdtrainer Michael Silberbauer. De Deen blikt vooruit op de uitmatch in Deventer. “Wij willen altijd energie in de wedstrijden leggen. Maar iedere wedstrijd vraagt weer andere zaken. Tegen Feyenoord was die energie absoluut nodig en die energie willen we ook brengen tegen Go Ahead Eagles”, aldus Silberbauer.

Bekijk het volledige interview:

Weet je nog, vorig seizoen? 📊

09.54 uur

Even de hersenen laten kraken op deze zondagmorgen: weet je nog hoe het vorig seizoen eindigde bij de Eredivisiewedstrijd Go Ahead Eagles - FC Utrecht?

Inderdaad: in 1-1. Namens de ploeg uit Overijssel opende toen Luuk Brouwers de score. Inmiddels is Brouwer speler van FC Utrecht. Voor de Domstedelingen maakte Moussa Sylla bij de vorige editie van Go Ahead Eagles-uit een doelpunt. 

De Utrechtse basiself van toen, 5 maart 2022: 
Fabian de Keijzer; Hidde ter Avest, Mike van der Hoorn, Mark van der Maarel, Django Warmerdam; Quinten Timber, Adam Maher, Sander van de Streek; Moussa Sylla, Henk Veerman, Bart Ramselaar.

Foto's van de vorige ontmoeting met Go Ahead Eagles in De Adelaarshorst: