2 - 0

FC Utrecht onderuit in Overijssel

FC Utrecht heeft in Overijssel een nederlaag geleden. De ploeg van Hoofdtrainer Michael Silberbauer verloor vanmiddag (zondag) met 2-0 van FC Twente. In De Grolsch Veste werden de doelpunten verdeeld over beide helften. Lees en bekijk hier alles over het duel in Enschede.

Liveblog laatst geupdate om:
22-01-2023 om 17.46

'Gaat niet om mij maar om het team'

17.46 uur

Na lang blessureleed maakte Nick Viergever vandaag zijn rentree namens FC Utrecht in de Eredivisie. Na afloop van het duel met FC Twente stond de verdediger van FC Utrecht voor de camera.

'Aan de bal mogen we meer verwachten'

17.33 uur

FC Utrecht heeft vanmiddag (zondag) een nederlaag moeten incasseren in De Grolsch Veste. Doelpunten van Václav Černý en Virgil Misidjan deden de Domstedelingen de das om. Na afloop van het uitduel tegen FC Twente stond Hoofdtrainer Michael Silberbauer voor de camera om zijn verhaal te doen.

Wedstrijd in beeld

17.05 uur

Foto's van de wedstrijd van vanmiddag:

Statistieken

16.51 uur

Dit zijn de statistieken die horen bij editie 2022/2023 van de Eredivisiewedstrijd FC Twente - FC Utrecht:

Karakteristieken 📊

16.40 uur

FC Utrecht kon vanmiddag niet voorkomen dat FC Twente voor de tiende keer dit seizoen een wedstrijd won in de Eredivisie. De Utrechters staan na zeventien speeldagen deze jaargang op plek acht, de Tukkers nemen nu de derde positie in. AZ kan FC Twente vanavond overigens weer passeren; die ploeg begint over enkele minuten aan een thuisduel met Fortuna Sittard.

FC Twente - FC Utrecht 2-0 (1-0)
45+1 Václav Černý 1-0
64 Virgil Misidjan 2-0

Gele kaarten: Anass Salah-Eddine (FC Twente), Taylor Booth (FC Utrecht).

Toeschouwers: 28.500.

Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof.

Opstelling FC Twente:
Lars Unnerstall; Joshua Brenet (62. Alfons Sampsted), Mees Hilgers (79. Julio Pleguezuelo), Robin Pröpper, Gijs Smal; Mathias Kjølø (79. Anass Salah-Eddine), Ramiz Zerrouki, Michel Vlap (62. Sem Steijn); Václav Černý (89. Daan Rots), Ricky van Wolfswinkel, Virgil Misidjan.

Opstelling FC Utrecht:
Vasilis Barkas; Hidde ter Avest (80. Mark van der Maarel), Mike van der Hoorn, Modibo Sagnan, Nick Viergever; Can Bozdogan, Luuk Brouwers, Taylor Booth; Othmane Boussaid (81. Tasos Douvikas), Bas Dost, Amin Younes (70. Naoki Maeda).

Afgelopen

90

Het laatste fluitsignaal heeft geklonken: FC Twente - FC Utrecht is geëindigd in 2-0 in het voordeel van de Tukkers.

🔃 Wissel

88

Juist op het moment dat FC Utrecht druk uitoefent op de Enschedese defensie, ontstaat er vanuit een tegenstoot een behoorlijke kans voor Václav Černý. De flankaanvaller schiet: net voorlangs.

Een minuut later wordt hij vervangen door Daan Rots.

🔃 Dubbele vervanging

81

En nu ook een dubbele vervanging bij FC Utrecht. Mark van der Maarel en Tasos Douvikas komen erin, Hidde ter Avest en Othmane Boussaid verlaten het veld.

🔃 Twee Twentse wissels

79

Andermaal een dubbele wissel in de ploeg van FC Twente. Daar komen Julio Pleguezuelo en Anass Salah-Eddine in de ploeg als vervangers van Mees Hilgers en Mathias Kjølø.

🔃 Eerste Utrechtse wissel

70

Ook Hoofdtrainer Michael Silberbauer voert een wijziging door. Naoki Maeda komt in de ploeg van FC Utrecht, als vervanger van Amin Younes.

⚽️ 2-0...

64

Amper een minuut nadat Ricky van Wolfswinkel van dichtbij naast kopt, schiet Virgil Misidjan wel met scherp. De FC Twente-aanvaller plaatst de bal in de verre hoek, buiten bereik van Vasilis Barkas: 2-0.

🔃 Dubbele wissel

62

Een dubbele wissel bij FC Twente. Ron Jans haalt Michel Vlap en Joshua Brenet naar de kant en brengt Sem Steijn en Alfons Sampsted als hun vervangers.

Direct daarna een flinke kans voor Ricky van Wolfswinkel. De FC Twente-spits kopt de bal voorlangs. 

Dot van een kans!

54

Oei, dat had misschien wel de gelijkmaker moeten zijn; in elk geval kúnnen zijn!

Taylor Booth schiet. De bal wordt van richting veranderd door een FC Twente-verdediger en komt daarna voor de voeten van Bas Dost, die de bal niet optimaal lijkt te raken en daardoor naast schiet.

🟨 Booth op de bon

50

De eerste gele kaart van de wedstrijd is voor FC Utrecht's Taylor Booth. De Amerikaan begaat een overtreding op Virgil Midisjan.

De bal rolt weer!

46

De tweede helft van FC Twente - FC Utrecht is begonnen. 

Geen wissels halverwege. FC Utrecht zet dus met de elf spelers die aan de partij zijn begonnen nu de achtervolging in op FC Twente.

Het venijn in de staart

45

Het venijn zat 'm in de staart van de eerste helft, voor FC Utrecht. In de eerste van drie toegevoegde speelminuten sloeg FC Twente toe.

FC Utrecht komt in De Grolsch Veste vooralsnog moeizaam tot kansen. Ook de Tukkers grossieren niet in mogelijkheden, overigens. 

Enkele foto's van de eerste helft:

⚽️ 1-0...

45

FC Twente neemt de leiding. Václav Černý breekt door op rechts, trekt naar binnen en schiet de bal tegen de touwen: 1-0.

Knap werk van Barkas

31

Een kans voor FC Twente, via Václav Černý. De Tsjech trekt naar binnen en schiet. FC Utrecht-goalie Vasilis Barkas staat goed opgesteld en heeft de door de oud-speler van FC Utrecht geschoten bal klemvast.

Onder druk

22

FC Utrecht wordt door FC Twente flink onder druk gezet in het eerste deel van de wedstrijd. Heel veel kansen levert dat de ploeg uit Enschede vooralsnog niet op, overigens.

De eerste kans

13

Een eerste mogelijkheid in De Grolsch Veste, waar spelers van beide teams regelmatig uitglijden op de grasmat die hier deze week is gelegd.

Ricky van Wolfswinkel schiet. Niet hard, wel geplaatst. Maar niet helemaal zuiver: de bal gaat naast.

Bedankt voor jullie support op afstand!

11

Helaas is het uitvak leeg, vandaag in Overijssel. In het Supportershome van Stadion Galgenwaard zijn flink wat supporters samengekomen om naar de wedstrijd te kijken. Ook grootaandeelhouder Frans van Seumeren en directieleden Thijs van Es en Edo Keuning zijn daar van de partij.

Aan iedereen die vanuit het Supportershome of thuis de wedstrijd volgt: bedankt voor jullie support op afstand!

De bal rolt in Enschede

1

De wedstrijd FC Twente - FC Utrecht is begonnen!

In deze formatie is de Utrechtse FC aan de wedstrijd gestart in Enschede: 

Opwarmen

14.13 uur

Warming-up: letterlijk en figuurlijk hard nodig in het ijzig koude Enschede!

🟡🟢 🆚 ❤️🤍 Ondertussen in Den Haag...

90

… heeft Jong FC Utrecht een welverdiend punt gepakt. Dankzij een doelpunt halverwege de tweede helft wordt de strijdlust en inzet van het team van Hoofdtrainer Darije Kalezic beloond. 1-1 is de einduitslag!

De Twentse basiself

13.49 uur

In de basiself van FC Twente twee spelers die in het verleden uitkwamen voor FC Utrecht: Václav Černý en Ricky van Wolfswinkel.

Černý speelde 16 partijen in de Utrechtse hoofdmacht, zonder daarin tot scoren te komen. Van Wolfswinkel kwam tachtig keer in actie voor de Utrechtse FC en maakte als FC Utrecht’er 35 doelpunten.

Opstelling FC Twente: Lars Unnerstall; Joshua Brenet, Mees Hilgers, Robin Pröpper, Gijs Smal; Mathias Kjølø, Ramiz Zerrouki, Michel Vlap; Václav Černý, Ricky van Wolfswinkel, Virgil Misidjan.

Foto's van de vorige editie van FC Twente - FC Utrecht:

⚽️ Doelpunt Jong FC Utrecht!

66

Mees Rijks tikt op aangeven van Eliano Reijnders de gelijkmaker binnen en Jong FC Utrecht staat naast ADO Den Haag: 1-1!

Daar zijn de spelers! 📸

13.26 uur

De selectie van FC Utrecht is inmiddels ook van de partij in Overijssel. De spelersbus arriveerde zojuist bij De Grolsch Veste. 

En natuurlijk stond onze fotograaf klaar om de voetballers en stafleden vast te leggen!

🟡🟢 🆚 ❤️🤍 Ondertussen in Den Haag...

45

... is het rust! Jong FC Utrecht kijkt halverwege tegen een 1-0 achterstand aan tegen ADO Den Haag. Mees Rijks en Eliano Reijnders hadden mogelijkheden namens de beloftenploeg, echter zijn het de Hagenezen die vooralsnog aan de leiding gaan.

De opstelling 📋

13.07 uur

Dit zijn ze: de elf spelers die namens FC Utrecht aan de start staan in Enschede vandaag.

Ten opzichte van de vorige Eredivisiematch, die van vorige week tegen Go Ahead Eagles, diverse wijzigingen in de Utrechtse basisploeg. Hidde ter Avest, Nick Viergever, Luuk Brouwers en Othmane Boussaid beginnen aan FC Twente-uit, waar hun posities in de pot van afgelopen weekend nog werden ingevuld door respectievelijk Sean Klaiber, Mark van der Maarel, Jens Toornstra en Sander van de Streek.

Feitjes en weetjes! 📊

12.54 uur

Al 100 keer stonden FC Utrecht en FC Twente in de Eredivisie tegenover elkaar. Over die onderlinge ontmoetingen, en over de statistieken die tot nu toe horen bij dit seizoen, valt natuurlijk genoeg te vertellen. En dat doen we dus ook, in deze Facts & Figures video:

Gearriveerd in Enschede 📸

12.48 uur

We zijn gearriveerd bij De Grolsch Veste in Enschede, waar om 14.30 uur FC Twente - FC Utrecht begint.

Een kijkje in het stadion, dat deze week is voorzien van een nieuwe grasmat:

⚽️ Doelpunt ADO Den Haag

30

Jong FC Utrecht komt op achterstand in het Bingoal Stadion. Boy Kemper weet na een lange rush Thomas Verheydt te bereiken die vervolgens raak schiet. 1-0 voor de Hagenezen.

🟡🟢 🆚 ❤️🤍 Ondertussen in Den Haag...

1

… is de wedstrijd van start gegaan! Jong FC Utrecht gaat op jacht naar een stunt tegen het ADO Den Haag van Dick Advocaat, dat vandaag met de volgende elf aan de match is begonnen: Luuk Koopmans; Denzel Hall, Daryl Werker, Amir Absalem, Boy Kemper; Jordy Wehrmann, Titouan Thomas, Malik Sellouki; Xander Severina, Thomas Verheydt, Joey Sleegers.

⚖️ Eerder dit seizoen eindigde Jong FC Utrecht - ADO Den Haag in Stadion Galgenwaard in een gelijkspel (1-1). De highlights van dat duel zijn hier nog eens te bekijken:

🟡🟢 🆚 ❤️🤍 Ondertussen in Den Haag...

11.08 uur

... zijn de spelers van Jong FC Utrecht gearriveerd in het Bingoal Stadion, waar om 12.15 uur de bal gaat rollen. Hoofdtrainer Darije Kalezic stuurt de volgende elf namen het veld in voor het treffen met de Hagenezen, waar Aurelio Oehlers zijn basisdebuut maakt:

Silberbauer blikt vooruit 🗣

09.50 uur

Vaste prik in aanloop naar de wedstrijden van FC Utrecht's eerste elftal: een vooruitblik met Hoofdtrainer Michael Silberbauer. “We willen agressief zijn en naar voren voetballen. De dingen waar we aan gewerkt hebben wil ik daarnaast langzaam terug zien komen op het veld", zegt de Deen onder meer, in aanloop naar FC Twente-uit. 

Bekijk de volledige voorbeschouwing:

Beloftenploeg naar Den Haag

09.29 uur

Jong FC Utrecht speelt vanmiddag in het Bingoal Stadion tegen ADO Den Haag. Die Keuken Kampioen Divisie-ploeg wordt tegenwoordig getraind door oud-speler én oud-trainer van FC Utrecht Dick Advocaat.

Drie keer eerder stond het Utrechtse beloftenteam in competitieverband tegenover de hoofdmacht van Alles Door Oefening. De laatste twee onderlinge ontmoetingen eindigden onbeslist: twee keer werd het 1-1. Eerder dit seizoen leek een doelpunt van Derensili Sanches Fernandes Jong FC Utrecht aan een thuiszege te helpen tegen ADO Den Haag, maar vlak voor tijd moesten de Utrechtse talenten nog de gelijkmaker incasseren. Nigel Owusu maakte de 1-1 voor de Haagse ploeg die toen nog door een andere oud-FC Utrecht'er werd getraind: Dirk Kuyt. 

(Dubbele) matchday! 💪

09.06 uur

Niet één maar twee keer matchday op deze frisse zondag in januari. Onze focus ligt in dit liveblog op de wedstrijd van het eerste elftal, maar ook over het uitduel dat Jong FC Utrecht speelt tegen ADO Den Haag komen regelmatig updates voorbij.