FC Utrecht O16 heeft 2023 afgetrapt met een zege in het bekertoernooi en zich daarmee geschaard bij de laatste 16. Op Zoudenbalch werden de leeftijdgenoten van NAC O16 met een 2-1 nederlaag terug naar Breda gestuurd. Het was geen overtuigende overwinning van de ploeg van trainer Jasper Somsen. Grote kansen in deze wedstrijd waren voor beide ploegen op de vingers van één hand te tellen. Sterker nog, de thuisploeg creëerde slechts 2 uitgelezen mogelijkheden en je kunt dan ook spreken van een groot rendement, want beide kansen werden benut. De 1-0 viel na ruim een kwartier, een mooie aanval over de linkerkant werd uiteindelijk prachtig afgerond door linkerspits Matyas Havelka. De Utrechters hadden in die eerste helft wel het beste van het spel, gaven verdedigend niet zoveel weg, maar waren in balbezit erg slordig, te gehaast en maakten te veel foute keuzes. NAC kwam voor rust niet vaak in scoringspositie, maar als dat wel een keer het geval was, vonden zij een uitstekend keepende Luca Neu op hun weg.

Met twee verse krachten, Remiyan Muthuccumaru voor Shakir Gondorf en Kristoffel van Eldik voor de licht geblesseerde Youssif Dikeni, ging FC Utrecht O16 na rust op zoek naar een ruimere voorsprong. Overigens was het voor Gondorf zijn eerste volledige helft na een jaar blessureleed. De thuisploeg ging er echter niet beter op spelen en kansen op de 2-0 kwamen er niet. Integendeel, halverwege de tweede helft kreeg Onder 16 de rekening gepresenteerd voor het matige spel. De bal werd slordig verloren en de daarop volgende duels simpel verloren. FC Utrecht O16 kwam daarna misschien wel goed weg, daar de scheidsrechter floot voor een strafschop en wellicht een rode kaart, maar vervolgens NAC O16 een doelpunt toekende toen de bal na zijn fluitsignaal in het Utrechtse doel verdween. Gezien het spel van beide ploegen leek de wedstrijd uiteindelijk op stafschoppen uit te draaien. Toch kwam er nog een winnaar: negen minuten voor tijd bleef de bal na een Utrechtse hoekschop hangen in het Bredase strafschopgebied en was spits Muthuccumaru er als de kippen bij om de bal snoeihard achter keeper Dave Millenaar te schieten. Trainer Samson wisselde vervolgens verdedigend en zorgde daarmee dat zijn ploeg zich plaatste voor de volgende ronde. "We hebben niet best gespeeld, dat weten we allemaal wel. Maar wat we zeker moeten meenemen uit deze wedstrijd is dat we beter moeten reageren, wanneer de tegenstander tijdens de wedstrijd op tactisch gebied wat anders gaat doen. Dat zal volgende week, wanneer we onze eerste wedstrijd in divisie 1 tegen Ajax spelen, zeker moeten", gaf Somsen na afloop zijn spelers mee.

"18 1-0 Matyas Havelka
"56 1-1 Gabriel Sarfo
"71 2-1 Remiyan Muthuccumaru