Eerste duel voor beloften in 2023: FC Den Bosch-uit

06 januari 2023

Jong FC Utrecht komt vanavond (vrijdag) in actie in De Vliert.

De eerste wedstrijd van dit kalenderjaar voor Jong FC Utrecht staat voor de deur. De Utrechtse beloftenploeg neemt het vanavond (vrijdag) in De Vliert op tegen FC Den Bosch. Het Keuken Kampioen Divisie-duel begint in ’s-Hertogenbosch om 20.00 uur.

In twee van de laatste drie wedstrijden die Jong FC Utrecht speelde, stapte het team van Hoofdtrainer Darije Kalezic als winnaar van het veld. In december werd in Amsterdam Jong Ajax met 1-2 verslagen en een maand eerder klopten de Utrechtse talenten MVV Maastricht op Sportcomplex Zoudenbalch met 3-0. Mede dankzij die zeges heeft Jong FC Utrecht op de ranglijst de aansluiting gevonden met TOP Oss en het gat met ADO Den Haag, Helmond Sport, FC Dordrecht en FC Den Bosch flink verkleind.

Weerzien met Danny Verbeek
FC Den Bosch verloor juist de laatste drie wedstrijden voor de korte winterbreak. Achtereenvolgens bleken VVV-Venlo (0-2), Telstar (1-0) en Helmond Sport (1-0) te sterk voor de manschappen van Jack de Gier. Joey Konings is de clubtopscorer van de Bosschenaren en Danny Verbeek verzorgde de meeste assists dit seizoen bij de Brabantse ploeg. Verbeek kwam in het verleden in dertien officiële duels uit voor FC Utrecht.

Mikken op herhaling van het 2021-scenario
Jong FC Utrecht won nog nooit van FC Den Bosch in De Vliert. Zes keer gingen de Utrechtse talenten er op bezoek, vijfmaal werd er verloren en één keer werd het gelijk. De Utrechtse beloftenploeg won in de Eerste Divisie één keer de eerste wedstrijd van het jaar. Dat was in 2021, toen op 4 januari op Sportcomplex Zoudenbalch met 3-1 gewonnen werd van FC Den Bosch. Oussama Alou, Hicham Acheffay en Ruben Kluivert namen destijds de Utrechtse doelpuntenproductie voor hun rekening.

Live updates via Twitter en Instagram Stories
In De Vliert gaat de bal vanavond (vrijdag) om 20.00 uur rollen. FC Utrecht doet rechtstreeks verslag van de wedstrijd via Twitter en Instagram Stories. In het ESPN-programma Voetbal op Vrijdag komen flitsen van het duel voorbij.