‘Die lijn gaan we met elkaar doorzetten’

05 januari 2023

In een nieuwe aflevering van Directie Donderdag: Algemeen Directeur Thijs van Es.

Een terugblik op 2022, de aanstelling van Hoofdtrainer Michael Silberbauer, Stadion Galgenwaard en FC Utrecht Vrouwen zijn onderwerpen die onder andere aan bod komen in de eerste aflevering van Directie Donderdag van het jaar 2023. Algemeen Directeur Thijs van Es geeft toelichting vanuit Stadion Galgenwaard.

Op 28 december 2022 stelt FC Utrecht een nieuwe Hoofdtrainer aan in de naam van Michael Silberbauer: “In dit hele proces hebben we heel goed gekeken naar welk profiel we zoeken en wat er bij de speelwijze van de club past”, licht Van Es de selectieprocedure toe. “Gecombineerd met het feit dat we al een rijdende trein zijn dit seizoen met een bestaande selectie en technische staf. Dus je kijkt daarin ook heel goed welke trainer past bij wat er al is. Met al die inhoud ga je gesprekken aan met meerdere trainers. Samen met Jordy (Zuidam red.) en Frans (Van Seumeren red.) hebben we die gesprekken gevoerd en geëvalueerd en uiteindelijk kom je dan tot de keuze van Michael (Silberbauer red.).”

Over de huidige status van de stadionaankoop is Van Es duidelijk: “De stadionaankoop hadden we eigenlijk nu al gerealiseerd willen hebben. We betalen nu huur en dat brengt kosten met zich mee. Iedereen kan zich beseffen dat op het moment dat we het hadden kunnen kopen, we die huurkosten niet hadden gehad. Dat is een belangrijk fundament voor de financiële kant van de club. Volledig eigendom betekent ook dat je verder kan investeren in Stadion Galgenwaard. Helaas is dat nog niet gelukt door een verschil van opinie over wat de waarde van het stadion is.”

“Ik zeg niet dat de deur dicht zit, maar ik zie het op korte termijn nog niet gebeuren. De koers is bepaald en die blijven we ook keurig volgen ondanks dat het stadion nu nog niet in handen is”, concludeert Van Es.

De toekomst en in het bijzonder 2023 ziet de Algemeen Directeur van FC Utrecht positief tegemoet: “Ik ben een positief mens en ik houd van groei en bouw. Ik vind dat we als club steeds professioneler en steeds verder komen en ik heb een goed gevoel over 2023. Ik hoop dat we collectief onze club de lucht in kunnen heffen, vol achter onze eerste selectie kunnen staan om die te brengen naar Europees voetbal. Die kans wordt alleen maar groter op het moment dat we echt naast elkaar staan. Sinds we de afgelopen maanden weer bij elkaar kunnen komen zie ik dat enorm gebeuren, dus die lijn gaan we met elkaar doorzetten.”

Bekijk hieronder de volledige aflevering van Directie Donderdag.