Deense versterking voor Jong FC Utrecht: Tobias Augustinus-Jensen vastgelegd

31 januari 2023

Jeugdinternational (18) sluit per direct aan bij beloftenselectie.

Een Deense aanwinst voor Jong FC Utrecht: Tobias Augustinus-Jensen sluit per direct aan bij de beloftenselectie van Darije Kalezic. De 18-jarige linksbuiten komt over van Odense BK, waar hij in de Onder 19-ploeg speelde. Jeugdinternational Augustinus-Jensen heeft een contract getekend tot medio 2025, met de optie op een extra jaargang in Utrechtse dienst.

Augustinus-Jensen speelt al jaren in de jeugdopleiding van Odense BK, waar hij in de Onder 19-ploeg dit seizoen goed is voor negen goals in dertien wedstrijden. Tevens is Augustinus-Jensen aanvoerder van die ploeg. De aanvaller speelde jeugdinterlands voor Denemarken Onder 18 en Denemarken Onder 19 en maakte dit seizoen één keer deel uit van de wedstrijdselectie van het eerste elftal van Odense BK. Regelmatig kwam hij ook al voor de beloftenploeg van die club in actie.

“Tobias heeft een goed gevoel voor de vrije ruimtes, is dribbelvaardig en heeft een goede versnelling na zijn actie”, schetst Technisch Manager Tim Gilissen. “We zien potentie in Tobias en kijken ernaar uit om hem bij Jong FC Utrecht te helpen met het zetten van de volgende stappen in zijn ontwikkeling."