Daishawn Redan keert terug naar Hertha BSC

31 januari 2023

Huurverbintenis van 21-jarige aanvaller beëindigd.

Het nog tot het eind van het seizoen lopende huurcontract van Daishawn Redan (21) wordt per direct ontbonden. Als gevolg daarvan keert de voorhoedespeler terug bij het Duitse Hertha BSC.

In de afgelopen zomertransferperiode wordt Redan op huurbasis aangetrokken door de Utrechtse FC. In totaal speelt de aanvaller vijftien officiële wedstrijden in de hoofdmacht van FC Utrecht en twee wedstrijden voor de beloftenploeg. In het gewonnen Eredivisieduel met Sparta Rotterdam weet Redan zijn eerste en enige officiële doelpunt te maken voor de Domstedelingen.

“Daishawn kende een goede voorbereiding in zijn eerste maanden bij FC Utrecht, wat hoge verwachtingen met zich meebracht”, geeft Technisch Directeur Jordy Zuidam aan. “In de eerste seizoenshelft kwam Daishawn regelmatig aan spelen toe, echter is dit na de winterstop minder geworden. We zijn hierover in gesprek gegaan met hem en met Hertha BSC en kwamen tot de conclusie dat het beëindigen van het contract de beste optie voor alle partijen was. Het staat Daishawn nu vrij om een nieuwe uitdaging te vinden voor komend half jaar. We willen Daishawn bedanken voor zijn tijd bij FC Utrecht en wensen hem het beste in zijn voetballoopbaan.”