Beloftenploeg sleept punt uit het vuur

22 januari 2023

Utrechtse talenten spelen knap gelijk tegen Hagenezen: 1-1.

Jong FC Utrecht heeft vandaag (zondag) een punt overgehouden aan het uitduel met ADO Den Haag. In het Bingoal Stadion in Zuid-Holland kwamen de Utrechters na een half uur op achterstand door een doelpunt van Thomas Verheydt. Halverwege de tweede helft caramboleerde een voorzet van Eliano Reijnders via Mees Rijks in het doel.

De beloftenploeg werkt de hele middag al keihard in het waterkoude Den Haag. Eliano Reijnders krijgt halverwege het tweede bedrijf de bal aan de linkerkant van het veld voor zijn voeten. Hij brengt vervolgens met een voorzet Mees Rijks in stelling die de bal licht toucheert en hem achter doelman Luuk Koopmans ziet vallen. 1-1 in Den Haag, de Utrechtse talenten krijgen loon naar werken.

Aanvallend ADO
ADO Den Haag begint met aanvallende intenties aan het treffen vanmiddag. Vooral vanaf de linkerflank waar Joey Sleegers zijn basisdebuut maakt voor de Hagenezen ontstaat er veel dreiging. Calvin Raatsie weet een schot van Sleegers in de korte hoek te redden, maar na die actie moet de goalie van Jong FC Utrecht het veld geblesseerd verlaten. Kevin Gadellaa is zijn vervanger, die even later een tegendoelpunt van Thomas Verheydt moet incasseren. Op aangeven van aanvoerder Boy Kemper tikt hij de bal binnen, 1-0.

Basisdebuut Oehlers
Voor het eerst in de basis bij Jong FC Utrecht: Aurelio Oehlers. De flankspeler van de Domstedelingen viel al zestien keer in bij de beloftenploeg, maar in de basis starten doet Oehlers vandaag voor het eerst. Ook de Utrechtse talenten melden zich regelmatig voor het doel van ADO Den Haag. Rijks ziet zijn kopbal maar net naast het doel vallen en ook Reijnders krijgt een aardige mogelijkheid op een doelpunt.

Gadellaa redt
In de tweede helft golft het spel op neer. Gadellaa redt knap op een inzet van Xander Severina en Oehlers schiet hard op het lichaam van keeper Koopmans. In de slotfase van de wedstrijd na de gelijkmaker van Rijks kan de overwinning twee kanten op. Uiteindelijk eindigt het treffen in een terecht gelijkspel.

Superboeren volgende halte
Het volgende treffen staat voor de Utrechtse talenten op de planning voor maandag 30 januari. Dan komt De Graafschap op bezoek op Sportcomplex Zoudenbalch. Vanaf 20.00 uur zal de bal dan gaan rollen aan de Koningsweg in Utrecht. De vrijdag daarna, op 3 februari, reizen de Domstedelingen af naar Almelo. In Erve Asito is Heracles Almelo de tegenstander, waar eveneens om 20.00 uur wordt afgetrapt.

ADO Den Haag – Jong FC Utrecht 1-1 (1-0)
30. Thomas Verheydt 1-0
66. Mees Rijks 1-1

Gele kaarten: Amir Absalem (ADO Den Haag), Christopher Mamengi, Aurelio Oehlers, Jozhua Vertrouwd, Gio-Renys Felicia (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 4950.

Scheidsrechter: Wouter Wiersma.

Opstelling ADO Den Haag:
Luuk Koopmans; Denzel Hall (90+1. Guillem Rodriguez), Daryl Werker, Amir Absalem, Boy Kemper; Jordy Wehrmann, Titouan Thomas, Malik Sellouki (71. Amar Catic); Xander Severina (71. Mario Bilate), Thomas Verheydt, Joey Sleegers.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Calvin Raatsie (17. Kevin Gadellaa); Joshua Rawlins, Rick Meissen, Christopher Mamengi, Yannick Leliendal (61. Jozhua Vertrouwd); Yuya Ikeshita, Olivier van Eldik. Lynden Edhart; Eliano Reijnders, Mees Rijks, Aurelio Oehlers (81. Gio-Renys Felicia).