Arthur Zagre maakt seizoen af bij Excelsior

31 januari 2023

Huurverbintenis van linkerflankspeler bij FC Utrecht beëindigd.

De sportieve toekomst van Arthur Zagre ligt niet in Utrecht. De nog tot het einde van dit seizoen lopende huurovereenkomst tussen FC Utrecht en AS Monaco is opgezegd, waarna Excelsior de 21-jarige Fransman huurt tot het eind van het seizoen.

Zagre sloot in de zomer van 2021 aan bij FC Utrecht, dat de jeugdinternational voor twee jaar huurde van AS Monaco en in het huurcontract ook een koopoptie had bedongen. Tijdens de afgelopen jaargang kwam Zagre als linksback in elf duels van het eerste elftal in actie. Dit seizoen, als linksbuiten, deed Zagre in twee wedstrijden van de Utrechtse hoofdmacht mee.

“Arthur is een speler met veel talent, maar het verblijf van hem bij FC Utrecht is voor alle betrokken partijen anders uitgepakt dan gehoopt en verwacht. Excelsior was geïnteresseerd in de diensten van Arthur, waardoor we het gesprek aan zijn gegaan met AS Monaco en Excelsior en tot deze oplossing kwamen”, aldus Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht. “We bedanken Arthur voor zijn inzet voor FC Utrecht en wensen hem veel succes toe in de toekomst.”